Președintele României – Klaus Iohannis a fost întrebat, marți, despre Legea pensiilor. Acesta spune că se va pronunța când legea va ajunge la promulgare.

„Nu comentez legi care sunt în parcursul parlamentar, acolo lucrurile sunt discutate, sunt analizate, eu mă exprim atunci când ajunge legea pe masa mea, dar pot să vă confirm ce am spus şi ultima dată când am avut o întrebare pe această temă, la Bruxelles. Pensiile sunt o temă foarte foarte serioasă şi nu numai pentru pensionari ci şi pentru politicieni.

Noi trebuie să avem grijă să reformăm sistemul de pensii în aşa fel încât să fie echitabil şi să fie sustenabil, adică pensionarii să primească real ce li se cuvine după o viaţă de muncă dar trebuie să ne asigurăm că sistemul este foarte solid şi că aceste pensii pot fi plătite şi peste 10, 20, peste 30 de ani.

Despre asta vorbim. Restul sunt discuţii pe detalii de care se ocupă Parlamentul şi când ajunge legea la mine o să spun dacă o consider sufucientă sau dacă trebuie să mai lucreze o dată”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentForum Economic România-Polonia! Nicolae Ciucă: „Lucrăm la îndeplinirea jaloanelor, țintelor și reformelor din PNRR”
Articolul următorNicolae Ciucă: „Asigurăm măsurile necesare pentru întărirea securităţii şi apărării pe întreg Flancul de Est”