Guvernul PNL a pregătit o serie de măsuri de sprijin pentru angajații care își vor relua activitatea după șomajul tehnic, dar și pentru firmele care vor angaja tineri, persoane de peste 50 de ani, cât și români care și-au pierdut locul de muncă în străinătate, anunță secertarul general al partidului, deputatul bistrițean Robert Sighiartău.

Potrivit deputatului, Guvernul PNL trece la măsuri active pentru salvarea și creșterea numărului de locuri de muncă și pentru sprijinirea sectorului privat.

Trecem la măsuri active și cât se poate de concrete în bătălia pentru salvarea și creșterea numărului de locuri de muncă și pentru sprijinirea sectorului privat.

Guvernul liberal le va plăti un maximum de 41,5 % din salariul mediu brut celor care își vor relua activitatea după somajul tehnic.

Vor fi sprijiniți să își găsească locuri de muncă tinerii, persoanele de peste 50 de ani și, nota bene, compatrioții noștri reîntorși acasă după ce și-au pierdut joburile în străinătate.

Cum? Guvernul le oferă firmelor care îi vor angaja plata a 50% din salariul angajatului în cuantum lunar de 2500 de lei, timp de un an“, a anunțat secretarul general al PNL.

Robert Sighiartău a mai precizat că, vor urma “și alte măsuri, un pachet de investiții masive, deoarece România are nevoie de o economie însănătoșită, de gândire pozitivă și construcție după criza pandemiei și pârjolul pesedist“.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentPreşedintele Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni
Articolul următorDeputatul Ovidiu Raețchi: Marcel Ciolacu este obligat să își ceară scuze!