Robert Sighiartău, parlamentar și vicepreședinte pe Politică Externă și Afaceri Europene la PNL, susține că liberalii sunt pregătiți să treacă mai repede peste această criză și să formeze un Guvern. Fie cu Florin Cîțu premier, fie cu alt nume de la PNL.

„Nu văd un posibil premier tehnocrat în acest moment”, spune Sighiartău, care spune că în momentul de față nu se pune încă problema ca PSD să ofere premier.

„Nu există această posibilitate (n.r.: ca PSD să-l propună premier pe Marcel Ciolacu). Partidul PNL a dat un mandat președintelui să aibă negocieri cu PSD pentru un Guvern. Nu știu de unde vin astfel de informații potrivit cărora noi am accepta premier PSD în următoarea perioadă. Face rău acestor discuții.

Normal că președintele partidului este susținut de liberali (n.r.: în persoana lui Florin Cîțu). Avem și alte variante de premier. Este Nicolae Ciucă. Sunt prim-vicepreședinții de partid și pot conduce Guvernul. Variante sunt. Nu ne blocăm în negocieri. Vrem să dăm un Guvern și să dăm premieru. Dacă nu putem să-l dăm pe Florin Cîțu sunt variante pe care le putem vota în BPN. Nu văd un posibil premier tehnocrat în acest moment”, a spus Robert Sighiartău.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSiegfried Mureșan, după acordul pe Bugetul UE 2022: Mai multe fonduri europene pentru redresarea post-pandemie, precum și pentru bursele „Erasmus”, Parchetul European și protejarea frontierelor
Articolul următorLiberalii au votat ca premierul să fie numit prin rotație! Florin Cîțu: „Decizia PNL este de a avea primul premier”