Robert Sighiartău, deputat și vicepreședinte PNL, susține că o să propună o lege prin care românii din Ucraina să ie sprjiniți mai bine de statul român. „Scopul proiectelor va fi facilitarea accesului la piața muncii din România și relaxarea procesului de acordare a cetățeniei pentru cei din țările vecine care vin să lucreze în țara noastră”, se arată în anunțul lui Sighiartău.

„Românul la nevoie se cunoaște!

În aceste momente dificile, noi, românii am arătat că unitatea și solidaritatea sunt principii de bază ale societății noastre.

În ultimele zile, zeci de mii de refugiați au intrat în România fugind din calea unui război pe care nu și-l doresc, fiind sprijiniți de mii de voluntari români.

Pe lângă măsuri urgente și necesare, trebuie să ne pregătim pentru anii ce urmează în această nouă lume mai nesigură.

În calitate de parlamentar și de vicepreședinte pentru Relații Externe, voi propune o serie de proiecte de lege la nivelul Parlamentului menite să îi sprijine atât pe cei peste 500.000 de etnici români din Ucraina, cât și pe ceilalți cetățeni ai Ucrainei și ai altor state apropiate ca și cultură și istorie de România.

Dumnezeul să îi aibă în pază pe cetățenii Ucrainei și Europa”, a spus Robert Sighiartău, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLucian Bode, la Vama Siret: „Suntem pregătiţi pentru orice scenariu”
Articolul următorBogdan Aurescu: “Această criză poate să reprezinte o oportunitate a aderării României la spațiul Schengen”