România îndeplineşte criteriile de apartenenţă la Spaţiul Schengen, iar aderarea reprezintă o prioritate a ţării noastre, a evidenţiat joi preşedintele Senatului, Florin Cîţu, la întâlnirea cu ambasadorul Republicii Federale Germania, Peer Gebauer, aflat într-o vizită de prezentare.

Președintele Senatului, Florin Vasile Cîțu, l-a primit, joi, 10 februarie a.c., pe E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, în cadrul unei vizite de prezentare.
În cadrul primirii, au fost abordate teme care privesc consolidarea şi impulsionarea relaţiilor dintre România şi Germania la nivelul diplomației parlamentare, intensificarea cooperării economice precum şi teme aflate pe agenda internaţională.

Florin Vasile Cîțu a reliefat importanță deosebită pe care România o acordă relației cu Germania, definită printr-un dialog politic foarte bun, o cooperare economică semnificativă, interconexiuni sociale puternice și a subliniat continuarea dezvoltării și diversificării relațiilor bilaterale existente.
În ceea ce priveşte cooperarea economică, preşedintele Senatului a apreciat calitatea investițiilor germane și contribuția acestora la dezvoltarea economiei românești și a reliefat potenţialul pentru creșterea prezenței germane pe piața românească, în domenii de interes reciproc.
De asemenea, au fost abordate şi teme aflate pe agenda internaţională cu accent pe securitatea Flancului Estic al NATO şi UE. În acest context, președintele Senatului a menționat că ,,România este un partener de încredere în domeniul apărării”.

Referitor la aderarea României la Spațiul Schengen, Florin Vasile Cîțu a evidențiat faptul că ,,România îndeplineşte criteriile de apartenenţă la Spaţiul Schengen, iar aderarea reprezintă o prioritate a ţării noastre”.

La finalul primirii, președintele Senatului a făcut o scurtă prezentare a situaţiei politice interne şi a agendei de guvernare a coaliţiei.

 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRELAXĂRI de restricții în România! Când NU vom mai purta mască în interior. Anunțul lui Arafat
Articolul următorȘedință comună a guvernelor României și Republicii Moldova – ce acorduri urmează să fie semnate