În plină criză epidemiologică, România și-a pierdut complet busola, după ce Florin Cîțu a renunțat la mandatul de premier.

“Cred cu tărie că, pentru avea succes în alegerile care vin, președintele partidului trebuie să fie și prim-ministru”, și-a justificat Cîțu gestul. În plus, acesta a recunoscut că a fost doar o variantă de sacrificiu și că desemnarea lui a fost parte din strategia PNL de a declanşa alegerile anticipate. O variantă închisă astăzi, însă, de judecătorii CCR, care au respins Ordonanța de Urgență a Guvernului Orban care reglementa cadrul de organizare a anticipatelor.

Ordonanța scurta termenele legale, astfel încât anticipatele să poată fi organizate până la sfârșitul lunii iunie. Pe termenele care rămân acum în vigoare, însă, după declararea OUG ca fiind neconstituțională, anticipatele nu pot fi organizate mai devreme de finalul lui iulie.

Fără susținere politică, însă, nimeni nu poate prelua frâiele guvernării.

Ludovic Orban rămâne singura soluție pentru a scoate România din criză. Potrivit unor surse realitateadinpnl.net, șeful liberalilor este cel mai potrivit om pentru a conduce un guvern capabil să gestioneze atât criza politică, cât și pe cea în care se afundă țara noastră cu fiecare zi ce trece, din cauza virusului ucigaș provenit din China.

Aceleași surse susțin că Ludovic Orban este cel care ar trebui propus de Klaus Iohannis pentru formarea unui guvern stabil.

De altfel, potrivit scenariilor care circulă în lumea politică, liberalii au decis să-l retragă pe Cîțu tocmai pentru a-i face loc tot lui Ludovic Orban, pe care vor să-l reașeze în fruntea Guvernului.

În plus, următoarea propunere a președintelui Klaus Iohannis pentru Palatul Victoria ar urma să fie tot președintele PNL.

Articolul precedentPNL în derivă!
Articolul următorRomânia, virusată și în derivă. Ludovic Orban, mobilizare generală la MAI