Scandal politic fără precedent, în plină criză epidemiologică! Florin Cîțu a renunțat la mandatul de premier, cu doar câteva minute înainte de votul de învestire, lăsând practic țara în derivă.

Fără un premier sprijinit de factorii de decizie, indispensabil în astfel de momente de criză, România pare să se afunde într-un haos din care cu greu își va găsi scăparea.

Există soluție, însă aceasta depinde exclusiv de capacitatea actorilor politici de a lăsa la o parte orgoliile și, posibil, frustrările și să se mobilizeze pentru a aduce țara pe un făgaș normal, indispensabil într-o astfel de situație de urgență. Cu un număr care explodează de la o oră la alta de îmbolnăviri cu coronavirus, România are nevoie de stabilitate. Și are nevoie ACUM!

Singura soluție pentru a scoate țara din criză rămâne premierul interimar Ludovic Orban, președinte al unui partid care a dovedit că poate mobiliza o echipă guvernamentală. Șansele ca Orban să strângă în jurul său întreaga clasă politică sunt covârșitoare, și de asta are nevoie România, în acest moment.

În plus, președintele PNL a gestionat și până în prezent această situație de criză. Chiar în ziua în care Cîțu și-a depus mandatul de premier, Orban a fost prezent la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, unde a lansat încă un apel la responsabilitate și a îndemnat la mobilizarea unităților medicale. Liderul PNL a subliniat necesitatea pregătirii spitalelor care au secţii de terapie intensivă şi capacitatea de a asigura tratament pentru a putea face faţă unei eventuale explozii a numărului de persoane infectate cu COVID-19.

Articolul precedentRomânia, îngenuncheată. Orban, singura soluție să scoată țara din criză
Articolul următorRareș Bogdan, pe făraș după ce și-a criticat colegii. Orban, singura soluție pentru gestionarea crizei