Una dintre foarte abilele tehnici electorale folosite de artizanii din Kiseleff după arestarea lui Dragnea și mazilirea lui Dancilă a fost inducerea ideii că PSD-ul se reformează, că a învățat din erorile trecutului și că sub bagheta benignului Ciolacu, redevine acel partid de stânga, necesar ca alternativă într-o democrație consolidată. Primul pas a fost făcut prin excluderea din partid a celor mai vocali autori ai modificării legilor justiției.

Astfel pe Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu, Cătălin Rădulescu și Liviu Pleșoianu îi regăsim în afara partidului, încercând să salveze retorica populistă în Partidul Ecologist Român. Iar Eugen Nicolicea, cel mai sinistru și comunistoid vârf de lance împotriva statului de drept, nu se mai regăsește pe listele acestui partid, după 28 de ani de carieră parlamentară, pusă exclusiv în protejarea marilor penali din politică. Dar poate cei mai mari perdanți ai operațiunii de schimbare la față a partidului sunt Codrin Ștefanescu, fostul secretar general al PSD și Carmen Dan, fostul ministru de interne, care a coordonat măcelul din 10 August 2018.

Desigur, este îmbucurătoare și despărțirea grupării Ciolacu de artizanul dezastrului economic Darius Valcov, autorul ingratei ordonanțe 114, care a alungat investitorii americani din perimetrul Mării Negre și de necuvântătoarea Dăncilă, care tam-nesam, a intrat din nou în atenția publicului luna trecută dupa ce, în calitate de fost premier al Romaniei, a publicat un articol în Jerusalem Post în care cerea Europei să adopte o nouă strategie, “reciproc-avantajoasa” față de Federația Rusă.

Dar oare toate aceste abile mutări în arhitectura de conducere a PSD-ului înseamnă cu adevărat reforma sau este doar o expresie subtilă a unui surd război intern pentru putere? Politologul Stelian Tănase argumentează următorul verdict:  “A fost o cernere de cariere, de destine în interiorul partidului, care a fost mai bizantin, mai intrigant, mai capabil de combinașii, a rămas. Care nu, a fost dat la o parte. Nefiind mai mult sau mai puțin vinovați.

Nu e o diferență de calitate, de opțiuni, între unii și alții. PSD-ul nu a pedepsit pe nimeni, fiecare cum s-a descurcat singur să se salveze în bătălia internă care a început după căderea Vioricăi Dăncilă. Au fost mai multe găști, unii au reușpit să sare în barca asta salvatoare. Cărțile s-au dat ca la cazinou, fără să fie o distincție între ei, fără să putem spune că cei de stânga au supraviețuit și cei de drepta au fost sacrificați, sau ca cei care au fost pentru reformele în justiție au fost sacrificați. Nu a fost decât o luptă oarbă pentru a-și salva pielea. Nu a fost o luptă pe idei, pe principii, a fost vorba numai de persoane și de o luptă de putere”.

Iar Cristian Pârvulescu devine și mai tranșant: “ Nu cred că se pune problema ca PSD-ul să-și facă curățenie. Nici nu cred că poate să facă acest lucru. Ceea ce am vazut a fost rezultatul unor negocieri. “ Și are perfecta dreptate domnul Pârvulescu apropos de negocieri, pai uite că pe Bădălău,  pus de Dragnea la Curtea de Conturi sau pe Florin Iordache, autorul monstruoasei OUG 13, instalat ad vitam la conducerea Consiliului Legislativ, cu voturile celor de la USR Plus nu i-a tulburat nimeni, iar partidul i-a sudat în funcții! Și tot legat de negocierile invocate de analistul politic, Pârvulescu o regăsim din nou pe firmament pe Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă și purtător de cuvânt al PSD în momentul condamnării lui Dragnea, care a ajuns primar al Craiovei dupa ce a obținut 34% din voturile exprimate.

Din punctul meu de vedere, rod al negocierilor dure din interiorul PSD a fost și pastrarea în fruntea listei pentru alegerile generale a dezastroasei primărițe Gabriela Firea, unul din liderii marcanți care a urcat pe scena în marele miting PSD din Piața Victoriei împotriva abuzurilor din Justitie și care a tipa din toți bojocii ca Dragnea este un patriot pe care oculta mondiala sorisista îl vrea pe linie moarta! Așadar, naivilor care cred în reformarea PSD/ului le mai introduc câteva elemente de fond, poate realizează cât nu e prea târziu, ca singura direcție în care chiar excelează acest partid este arta înșelăciunii! Pai, în primul rând trebuie să știm că Tehnica de perpetuare a structurii și de reevaluare a liderilor a fost preluată de PSD de la PCR, deși astăzi partidul condus de Ciolacu nu este un partid comunist, nici macar unul socialist și, cu atât mai puțin, un partid socialdemocrat. Este o mafie camuflată în partid a cărei singură „ideologie“ este lăcomia, a cărei pragmatică e furtul și a cărei grijă, pentru dobândirea impunității, e acapararea justiției”, cum foarte bine ii definea filosoful Gabriel Liiceanu.

Raul ontologic nu a dispărut din PSD odată cu Dragnea, cum încearcă acum sa ne convingă Uriașul lui aparat de propaganda. Raul este însăși esența acestui grup infracțional organizat, altfel nu îmi pot explica de ce timp de trei decenii, oamenii propuși in sistem de către PSD au fost doar niște inculți, corupti, obedienti fără viziune. Nici un alt partid din România nu a ridicat contraselecția la rang de virtute. Strategia lăsată moștenire de comuniști acestui partid a fost distrugerea sistematica a elitelor. Și astăzi, PSD crede cu tărie in teza lui Lenin: „Bucătăreasa trebuie să învețe să conducă statul“. Și bucătăreasa, în loc să-și onoreze aleasa meserie, a tot învățat să conducă statul pe spatele nostru. Am trăit sub personaje care, deținând puterea, ne urau și care, când nu ne terorizau, adorau să maimuțărească competențele – făcând pe savanții, pe academicienii, pe miniștrii, pe președinții, pe arhitecții țării, cum conchide Liiceanu in “Apel către lichele”. În alt peisaj politic și exploatând imbecilizarea în masă moștenită de la comuniști, PSD a perpetuat această batjocură. “A instalat la butoanele țării indivizi care schimonoseau democrația. Punând subalternii să domnească peste cei capabili și deștepți, pesediștii ne-au urât și ne-au umilit așa cum învățaseră de la bunicii și părinții lor, comuniștii.

Ca și ei, au făcut din contraselecție politica de stat a României. Ieșind de la guvernare, au lăsat în urmă o țară devastată, cu pădurile culcate la pământ și pădurari uciși, cu întreprinderi privatizate dubios și falimentate, cu patrimoniul țării încăput pe mâna mafiilor imobiliare, cu un electorat speriat de ziua de mâine, asistat social și captiv ideologic, cu copii abandonați în orfelinate și-n case de oameni miloși, cu milioane de analfabeți, cu jandarmeria dresată să bată bestial, cu sute de milioane de euro furate și nerecuperate niciodată, cu criminali, hoți, violatori și traficanți de carne vie zburdând prin capitalele Europei.” Ce plastic dar corect ii creionează Liiceanu…
Au continuat, așadar, să otrăvească treptat țara cu impostori. Și exact același lucru îl vor face din nou, dacă vor reuși sa convingă electoratul pe 6 Decembrie!

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentJurnalistul Oreste Teodorescu: ”Singurul guvern care a avut curajul sa elimine pensiile speciale a fost cel al premierului Boc”
Articolul următorBăsescu la Realitatea Plus: Demisiile legate de pensiile speciale sunt culmea lichelismului politic, USR face ca maimuța după PSD