Senatorul PNL Vlad Pufu cere tuturor factorilor responsabili din Buzău ca Pădurea Crâng, recent intrată în proprietatea municipalității, să fie tratată cu maximă responsabilitate.

Parlamentarul liberal a spus că Pădurea Crângului este un adevărat dezastru natural, constatare pe care a făcut-o mergând personal la fața locului să vadă starea în care a ajuns acest simbol al orașului. Tăierile masive de arbori,. unii seculari, ca urmare a degradării din cauza unei ciuperci, au transformat neplăcut Crângul. În acest context, senatorul PNL susține că ”proiectul trebuie să fie serios, asumat, comunicat și prezentat pas cu pas”.

Într-o postare pe Facebook, însoțită și un material video în care se poate vedea dimensiunea dezastrului din Crâng, senatorul liberal Vlad Pufu spune că ”Pădurea Crâng a rămas doar parc și, pe alocuri, doar o tarla!”. El susține că este nevoie de o dezbatere publică pentru ca buzoienii să cunoască situația reală și să aibă un cuvânt de spus atunci când se va decide soarta acestui obiectiv trecut recent în proprietatea Primăriei Buzău.

”Dezbatere publică pentru proiectul Crâng Buzoienii trebuie să știe! Crângul e al lor și merită să aibă un cuvânt de spus În ultima vreme am auzit multe despre Crâng, așa că ieri am mers personal acolo, să văd cu ochii mei ce se întâmplă. Vă spun sincer că m-am îngrozit! Pădurea Crâng, pădurea buzoienilor, pădurea atestată de peste 500 de ani, nu mai există! Există, eventual, doar Parcul Crâng și, pe alocuri, TARLAUA Crâng. Este doar stufăriș și mai sunt doar câțiva copaci rămași în picioare, deocamdată, până la defrișare. Este un dezastru natural. Un dezastru pe care nu credeam că îl voi vedea, că ne va fi dat să-l prindem în viața asta, un dezastru care trebuie să ne responsabilizeze acum, înainte să fie mult prea târziu”, spune Vlad Pufu.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentZboruri de antrenament româno-americane cu aeronave F/A-18 Super Hornet şi F-16 Fighting Falcon
Articolul următorFlorin Cîțu anunță că PNL se situează “între 18 şi 20% la sută în preferinţele electoratului”. Având în vedere “prin ce a trecut PNL”, pierderea nu este una foarte mare