Faptul ca Ludovic Orban si PNL nu au reusit sa schimbe la timp toti sinecuristii din PSD in teritoriu iata ca devine o mare problema pe timp de criza. La Suceava unde este un caz strigator la cer de infectare a cadrelor medicale cu coronavirus colac peste pupaza se mai adauga si problema managementului local al DSP dupa ce Sefa DSP Suceava, Silvia Boliacu, a anuntat joi ca demisioneaza.

Miercuri, a demisionat si sefa DSP Vrasov, care fusese numita in functie tot de PSD. De meserie economist, Silvia Boliacu a ajuns in 2017 subprefect de Suceava cu sustinerea ALDE, mentioneaza Europa Libera. Din 2019, sotul acesteia, Constantin Boliacu, este director executiv al Casei de Pensii Suceava. Demisa de guvernul Orban, Silvia Boliacu a ajuns sefa a DSP Suceava cu spijinul aceluiasi partid. In august 2017, Constantin Boliacu a sustinut un examen pentru functia de director executiv al Casei de Pensii Suceava dar nu a trecut proba scrisa. In ianuarie 2019, Boliacu a cistigat concursul, dupa ce contracandidatul sau nu s-a mai prezentat la proba orala.

Ca subprefect, Silvia Boliacu a castigat in 2019 108.000 de lei, la care se adauga 18.000 de lei ca membru in Autoriitatea Locala de Ordine Publica (ATOP). Sotul ei, Constantin Boliacu a castigat anul trecut 80.000 de lei in calitate de director al Casei Judetene de Pensii Suceava.

Miercuri, Anca Bertea, directorul Directiei de Sanatate Publica Brasov, a demisionat din functie. Bertea a declarat presei locale ca jumatate dintre angajatii DSP „au intrat in concedii medicale cand au aflat de epidemia de coronavirus”. Conform sefei demisionare a DSP Brasov, activitatea s-a aglomerat pentru angajatii directiei, care au fost nevoiti sa acopere si golul lasat de colegii lor. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan a declarat la un post de televiziune ca aceste situatii devin tot mai frecvente: „Ne confruntam cu demisii la Directiile de Sanatate Publica din tara, la Suceava la fel, demisie si abandon”.

Cele mai multe dintre aceste posturi de conducere in cadrul DSP-urilor din tara au fost ocupate prin sustinere politica, sefii acestor directii fiind primii care pleca cand dau de greu in situatia pandemiei de coronavirus. Multi dintre ei nici nu au pregatirea necesara, cum e cazul fostei directoare de la Suceava care este de profesie economist. Si fosta directoare a DSP Brasov, cea care si-a inaintat demisia ieri, a fost in trecut consilier local din partea PSD.

In urma cu 3 zile, seful DSP Bacau si-a dat si el demisia. Este vorba de Alin Nasta, in functie din 2018 si membru vechi in PSD.

Articolul precedentDan Voiculescu: Pandemia de Coronavirus va putea fi rezolvată doar printr-o soluție globală
Articolul următorÎn plină pandemie de coronavirus, Primăria Putineiu a cumpărat focuri de artificii și jocuri de lumini