Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că ministerul are o „datorie” de a elabora un proiect pentru o nouă lege a Educației în această vară, care să ajungă în dezbaterea Parlamentului în sesiunea din toamnă.

„După ce vom avea încheiate în scurt timp concluziile la proiectul România Educată, care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, este de datoria noastră, (…) chiar dacă acest lucru va presupune muncă inclusiv pe perioada concediilor, a lunii august, la un proiect a unei noi legi a Educației, care să poată fi înaintată în dezbatere în Parlament în sesiunea din toamnă”, a declarat Cîmpeanu, citat de HotNews.ro, într-o conferință de presă.

El anunțase săptămâna trecută că își dorește ca până la finalul anului să fie definitivat proiectul unei noi legi a educației, care să o înlocuiască pe cea actuală, ce datează din 2011 și asupra căreia s-au produs aproape 100 de modificări.
Întrebat ce ar trebui să aducă, ca și element de noutate, Legea Educației la care face referire, Cîmpeanu a vorbit atunci despre eficientizarea sistemului, spunând că “digitalizarea singură nu se poate face” și că, prin urmare, “este nevoie de standardizarea evaluărilor”. 

„Legea 1 (Legea educației din 2011 – n.r.) a fost o lege bună, însă sistemele de educatie fiind inertiale au avut mari probleme să țină pasul cu dezvoltarea societății, mai ales din punct de vedere tehnologic. Sunt convins ca si dl ministru Daniel Funeriu (autorul Legii 1 – n.r.) știe că sunt lucruri care, din cauza diferenței de timp de 10 ani, necesită a fi schimbate. Pe de alta parte știm multiplele modificări care au distrus coerența legii. Vreau să păstrăm absolut tot ceea ce este bun din Legea 1”, afirma ministrul.

Cîmpeanu a amintit atunci că asupra acestei legi au fost operate aproximativ 100 de modificări și s-a ajuns, astfel, în situația ca un articol să îl contrazică pe altul. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVești bune pentru elevi! Transportul către școală va fi decontat
Articolul următorRobert Sighiartău: ”Politicienilor le e cel mai frică să îşi piardă funcţiile. Nu au ce face în mediul privat”