Discutăm, analizăm și suntem de-a dreptul îngroziți de existența statului paralel, pe care l-am definit generic, până acum ca pe un grup infracțional organizat, format din găști de interese ce gravitează în jurul partidelor parlamentare, din zona serviciilor secrete și mai ales dintr-o parte bine securizată a aparatului bugetar, al cărui scop este dirijarea condiționată a banului public fără să acopere niciodată însă și interesul public.

E înrădăcinată la noi ideea că nimeni nu poate accesa eșaloanele superioare ale puterii, dacă nu este inițiat și apoi controlat de aceste forțe oculte, care au dobândit în timp, puterea de a deschide ușile sistemului, conturile statului și dosarele din justiție. Dacă nu ar fi așa, cum explicăm ascensiunea spectaculoasă a țărănușului flaușat Dragnea, epopeea fără sfârșit a lui Vanghelie, acapararea tuturor marilor afaceri de stat de către imberbul Sebastian Ghiță, sau albirea unor dosare lăsare strategic în sertare, până la prescrierea faptelor, ca în cazul marilor cazuri de corupție, Microsoft, EADS.

Cum să ne explicăm altfel, dispariția peste granițe a unor condamnați definitiv precum Alina Bica, Dragos Savulesu, Puiu Popoviciu, Alexander Adamescu sau a colonelului dat afara din SRI, Dumitru Dragomir? Timp de 30 de ani, costelivul și timoratul stat de drept a fost vampirizat de Greii statului paralel. Altfel cum să fi reușit Cararama să fure banii de la SAFI și să rămână neatins, sau Dan VoicuIescu să folosească banii Securității pentru a deveni mogul de presă și jucător politic, sau Vantu să facă sute de milioane de dolari prin FNI, o adevarată inginerie financiară care a sărăcit zeci de mii de români, și ne trebuie ore bune să pomenim toate exemplele eficienței statului paralel în defavoarea celui constituțional.

Pe 6 Decembrie ne vom alege Parlamentul care va articula următorul guvern și ar fi extraordinar de bine să reflectăm profund înainte de a ștampila buletinul de vot! Să cugetăm puțin asupra faptului că statul paralel e ăla care se hrănește din taxele și impozitele tale, fără sa îți dea nimic la schimb.

Nu uita că nu avem infrastructură, spitale, școli, deși le plătim în fiecare lună. În schimb inițiații statului paralel au vile, case de vacanță, conturi în țară și strainate de milioane de euro, deși toată viața lor au beneficiat de sinecuri și posturi călduțe în statul de drept. Poți recunoaște ușor vlăstarele statului paralel prin faptul că majoritatea au obținut diplome de doctorat, au posturi de conducere și acces la fonduri publice, deși în realitate sunt niște analfabeți funcționali care au deprins șmecherie!

Și atunci când vom merge să ne alegem viitorii parlamentari, e bine să avem în minte următorul ghid de rele practici ca să știm cum să ne ferim de tâlharii care ne fură cu legea în brațe. E simplu, statul paralel este format din acei politruci care își numesc odraslele în funcții publice bine plătite, care divertează banii din educație și sănătate, care au firme abonate exclusiv la afaceri cu statul, care practică frauda și coruperea, care înstrăinează terenuri, păduri, lacuri din patrimoniul national, care obțin comisioane grase din toate achiziție publice, și mai ales dintre aceia care își rezervă drepturi privilegiate cum ar fi pensiile speciale, de exemplu!

Așadar, nu uita pe 6 Decembrie, că indiferent dacă că muncesti la o companie privată sau ești bugetar, sau  ai propria afacere , tu alimentezi bugetul de stat. În vreme ce omenii statului paralel, se hrănesc din bugetul de stat. Ai văzut rezultatul timp de trei decenii: moartea bântuie prin spitale, analfabetismul tronează în școli, bieții pensionari abia își târăsc zilele, zero investiții strategice în economie. Nu te mai lăsa îmbătat de promisiuni populiste! Nu ție îți va fi mai bine ci tot lor! Gândește-te bine pe cine alegi!

 

 

Sursa: Realitatea Din PNL