Potrivit unor surse Realitatea PLUS, USR intenționează să părăsească guvernarea Capitalei și să intre în opoziție pentru că vrea să se delimiteze de starea termoficării din București în prag de iarnă, deși responsabilitatea pentru situația actuală îi aparține. Pretextul ține de gestionarea sistemului de termoficare din Bucuresti, mai exact deși USR a numit conducerea termoenergetica și gestionează compania de mai bine de jumătate de an, acum fuge de răspunderea în acest domeniu.

Practic, USR este responsabil pentru starea termoficării din București. E important de precizat că la votarea bugetului pe 2021, USR București s-a opus vehement creșterii de cheltuieli, inclusiv în domeniul termiei. Acum, în mod ipocrit, USR București cere care ca persoanele vulnerabile să fie protejate suplimentar față de ce oferă legea consumatorului vulnerabil, dar fără să prezinte sursa de finanțare.

În loc să pledeze cauza Primariei, la fel cum a făcut-o cu doar câteva săptămâni în urmă în cazul primarului Timișoarei, USR asumă acum un alt tip de discurs în raport cu PNL și Nicușor Dan, încercând să-i scoată responsabili de creșterea prețurilor la gigacalorie din Capitală.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentReplica lui Florin Cîțu pentru Raluca Turcan: ”Să-și asume dacă nu mai sunt fonduri”
Articolul următorMaia Sandu, vizită oficială în România, astăzi! Președintele Republicii Moldova va fi primit la Cotroceni de Klaus Iohannis