Primarul Dominic Fritz a explicat, în exclusivitate, la „Legile puterii”, cu Alexandra Păcuraru, situația tragică în care se află Timișoara, oamenii care stau în frig în case și la ce s-a recurs în maternitatea Bega pentru a nu ține nou-născuții în frigul din săli și saloane. Edilul Timișoarei a recunoscut că NU a fost în spitale să vadă exact cum se descurcă managerii și pacienții pentru că a trebuit să caute soluții pentru a reporni căldura în oraș.

Întrebat dacă a fost fizic în spitale să vadă mamele care au născut și stau fără cei mici lângă ele,  Fritz a recunoscut că nu a mers și a spus că, în calitate de primar, „prioritatea zero a fost să rezolv o problemă reală și să găsesc un furnizor de gaze”.

„Sunt situații absolut teribile, am fost forțat. În aceste ore se repornește căldura. (…) Cred ca e important ca un primar să caute solutii, nu cred că există un primar magician, cu soluții magice. (…) Eu în ultimele 7 zile am stat non-stop la telefon cu furnizorii, încercând să rezolvam, am vorbit și cu managerii de spitale. Am avut negocieri în ultimele 72 de ore cu toți furnizorii. Am fost constant în legatură cu managerii de spitale”, a declarat Dominic Fritz. 

Între timp timișorenii racordați la Colterm au îndurat a treia noapte în frig. Căldura promisă de Dominic Fritz n-a venit.

Caloriferele au ramas reci în casele celor peste 50.000 de familii de timișoreni și noaptea trecută, în ciuda promisiunilor făcute de primarul Dominic Fritz.

Singurele care au primit căldură au fost spitalele. La Spitalul Județean s-a furnizat și căldură și apă caldă. La Maternitatea Bega s-au încălzit caloriferele, însă apa caldă încă este … călâie. La Spitalul Municipal s-au dezmorțit caloriferele, dar apa caldă e încă așteptată. La fel și la Spitalul de Copii, relatează opiniatimisoarei.ro

Edilul anunțase joi după-amiază că s-a semnat contractul cu un nou furnizor de gaz către compania de termoficare. Însă doar pentru 3 zile, până luni dimineața la ora 7.00.

Edilul dădea asigurări la acel moment că se va întoarce căldura în locuințe, însă aceasta va fi livrată cu porția, în funcție de temperaturile de afară, în vreme ce spitalele vor beneficia de agent termic în flux continuu.

Nivelul minim despre care vorbea edilul s-a dovedit, în fapt, egal cu zero, întrucât timișorenii spun că nu au avut căldură și nici apă caldă peste noapte și nici în această dimineață.

La solicitarea jurnaliștilor opiniatimisoarei.ro reprezentanții Primariei Timișoara au transmis că vor … trimite un comunicat din partea edilului în cursul acestei zile.

Între timp Dominic Fritz a plecat la București pentru o serie de întâlniri la nivel guvernamental în încercarea de a găsi o soluție pentru Colterm, mai precizează sursa citată mai sus.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSURSE: Lista miniștrilor din Guvernul Ciucă – Cu ce propuneri va merge PNL în Parlament și când va avea loc votul în plen
Articolul următorIa pastila SRS. Iohannis i-a rupt gura lui Keops