Diseară la Jocuri de putere:
 
In aceasta seara, in prezenta președintelui României și a primului ministru, va fi prezentat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, elaborat de Ministerul Fondurilor Europene.
 
Prezent in platoul Jocuri de Putere, ministrul Marcel Bolos ne va pune in tema cu proiectele de reforma și investiții structurat pe 12 domenii prioritare, pe care îl va trimite spre aprobare Comisiei Europene.
 
Documentul strategic realizat de către specialiștii Ministerului Fondurilor Europene grupează aceste 12 domenii pe trei piloni principali: Tranziţia Verde şi combaterea schimbărilor climatice; Serviciile Publice, dezvoltarea urbană şi valorificarea patrimoniului şi, Competitivitate economică şi rezilienţă.
 
In partea a doua a emisiunii, alături de Stefan Ciochinaru, Alexandru Grumaz și Mihai Rusu vom aborda câteva teme internaționale care privesc in mod special țara noastră.
 
Creșterea capacităților navale militare ale Turciei prin dotarea cu sisteme inteligente ale noilor submarine îngrijorează atât Grecia și Cipru, aflate în conflict cu Turcia în ceea ce privește zăcămintele de hidrocarburi din Mediterana de Est, dar și Federația Rusa, care vede în întărirea capacităților militarea ale Ankarei o amenințare pentru interesele sale în Caucaz, Libia și Siria și un competitor periculos in bazinul Marii Negre.
 
Rămânem in zona conflictelor discutand despre incidentul dintre nava rusească “Amiral Vinogradov” și distrugătorul american USS John S. McCain care a avut loc in apele teritoriale rusești din golful Petru cel Mare. Și vom inchide seara cu situația din SUA. Ieri, presedintele chinez Xi Jimping a făcut o mutare interesantă felicitându-l pe Joe Biden pentru câștigarea fotoliului de la Casa Albă, desi încă rezultatul la alegerile prezidentiale nu a fost validat oficial.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedent100% TU DECIZI! Silvia Dinică a plecat de la catedră la tribună
Articolul următorPNL a lansat Planul Național de Redresare și Reziliență. Președintele Iohannis: ”Țara noastră va implementa un nou model de dezvoltare economică”