Liderul USR, Dan Barna, pare determinat să își îngroape cu totul partidul. În loc să facă front comun în vreme de criză de coronavirus și să vină alături de colegii de dreapta de la PNL, Barna îi jignește pe liberali. Asta deși recent, cei din urmă au arătat că nu se uită la orgolii politice și au dat mâna cu toata dreapta pentru ca la Primăria Capitalei să participe un candidat comun, cu șanse reale împotriva edilului actual, Gabriela Firea.

“Astăzi am văzut niște lideri politici mici, meschini. România aștepta un Guvern învestit, iar PNL și-a bătut joc de cetățeni. Românii sunt disperați, caută soluții pentru a-și îngriji mai bine părinții, iar PNL a decis să prelungească criza politică. Este o situație ridicolă. PNL a făcut un blat ordinar!”, a declarat ieri Dan Barna. Liderul USR pare să nu vadă că tocmai această poziționare face partidul său tot mai mic în sondaje.

USR este în cădere liberă după ce la alegerile europarlamentare din 2019 a fost la doar 13.000 de voturi distanță de PSD. Acum, la mai puțin de un an, după ce mai mult s-au bătut între ei pentru puterea internă decât cu celelalte partide, useriștii lui Dan Barna au scăzut de la 22,4%, procent obținut împreună cu PLUS, la 10%. În ultima perioadă, liderii partidului i-au atacat pe colegii de Dreapta de la PNL în loc să se orienteze către rivalii lor direcți în alegerile viitoare, PSD, iar USR pierde luna și procentul. La sondajul similar din ianuarie realizat de IMAS la comanda Europa FM, USR se plasa la 12,4%.

Prin comparație cu USR, PNL, care și-a asumat bărbătește guvernarea după căderea Executivului Dăncilă, a depășit în același sondaj 40%, cu 13 procente mai mult decât la europarlamentarele de anul trecut.
Potrivit cercetării, dacă ar fi organizate acum alegeri parlamentare, mai multe partide nu ar trece de pragul de 5% care asigură prezența în Parlament.Astfel, PMP ar obține 3,6 %, UDMR 4,4%, ALDE 4,3%, iar Pro România 4,6%.

Articolul precedentLudovic Orban, mandatat să strângă în jurul său toată clasa politică
Articolul următorCandidat la presedentia judetului Calarasi are solutia la “problema coronavirusului”: Scapa cine poate!