Premierul Ludovic Orban  a vizitat sâmbătă staţiile de pompare de la Sultana şi Făurei, din judeţul Călăraşi.

”Am vizitat două stații de pompare a apei. Aceste stații nu mai funcționează de foarte mult timp. Cea de la Făurei nu mai funcționează din 1993 și cea de la Sutana, din 2005. Imediat ce am avut semnalele legate de secetă, ANIF a intervenit pentru a încerca punerea în funțiune a acestor stații. Stația de la Făutei poate asigura irigarea a peste 50.000 de ha, și cea de la Sutana, peste 20.000.

Premierul a declarat că Guvernul nu doreşte să mai impună nicio restricţie în contextul pandemiei, nicio măsură cu efect negativ asupra economiei, dar acest lucru depinde de respectarea regulilor.

“Nu ne dorim să mai impunem nicio restricţie, nu ne dorim să mai luăm nicio măsură care să aibă vreun efect negativ asupra economiei. Economia reporneşte, are nevoie de susţinere, oamenii au nevoie de locuri de muncă, companiile trebuie să funcţioneze, economia trebuie să se dezvolte şi nu ne dorim niciun fel de măsură care să aibă un impact negativ asupra economiei sau să mai introducem vreo restricţie care să limiteze drepturi”

Întrebat dacă se impune amânarea alegerilor locale în situaţia în care numărul de îmbolnăviri continuă să crească, primul ministru a declarat, că ”problema este dacă derularea campaniei electorale şi organizarea alegerilor creează un risc epidemiologic suplimentar sau nu”.  A făcut un apel către toate formaţiunile politice “să nu mai facă campanie electorală pe tema epidemiei”.

 ”În măsura în care se constată că nu există riscuri suplimentare din punct de vedere epidemiologic se pot derula alegeri. Oricum, decizia privitoare la alegeri nu este o decizie care aparţine numai Guvernului şi PNL. Data alegerilor este stabilită de Parlament, este stabilită prin vot aproape unanim şi este stabilită în urma unei consultări pe care am făcut-o cu toţi liderii politici privitoare la data alegerilor. Să nu uităm că am mai amânat o dată alegerile şi că am prelungit mandatele aleşilor locali. Sigur că nu ne dorim să ajungem în situaţia în care să discutăm de amânarea alegerilor. Dar, dacă va fi necesar, suntem pregătiţi pentru orice măsură pentru a apăra sănătatea populaţiei” a declarat Ludovic Orban.

 

 

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentPremierul Ludovic Orban, vizită de urgență la Spitalul Modular pentru pacienții Covid-19, construit în curtea Spitalului Elias
Articolul următorMinistrul Muncii, Violeta Alexandru: ”Vom avea o creștere a pensiilor, nu ma eschivez”