Ludovic Orban spune că viitorul președinte liberal trebuie să fie un bun candidat la alegerile prezidenţiale și că între PNL și președintele României trebuie să fie un parteneriat „pe picior de egalitate”, și nu cum s-a întâmplat în 2014. Liderul PNL a evocat alegerile din PNL de acum șapte ani pentru a arăta influența președintelui Iohannis în partid după ce a fost ales la Cotroceni: „când era de luat o decizie, era un deget arătat înspre ceruri”.

Ludovic Orban a relatat momentul alegerilor din PNL din 2014, și cum, după ce Alina Gorghiu a ajuns preşedinte al PNL susţinută de Iohannis, aceasta aștepta semnalul de la Cotroceni pentru orice decizie: „când era de luat o decizie, era un deget arătat înspre ceruri”.

„A câştigat Alina, că preşedintele României ales a stat în sală şi a câştigat cu 48 la 29. (…) Când era de luat o decizie – şi Ghiţă (Gheorghe Falcă – n.red.) ştie – şi nu existau argumente pentru anumite decizii era un deget arătat înspre ceruri… N-aş mai vrea să se întâmple aşa ceva în PNL. Partidul Naţional Liberal trebuie să trăiască pe propriile picioare. Deciziile în PNL trebuie să aparţină PNL şi trebuie luate în funcţie de interesele fundamentale ale PNL. Categoric că trebuie să fim într-un parteneriat cu preşedintele României, dar pe măsură ce trece timpul, acest parteneriat trebuie să fie pe picior de egalitate, în care să conteze în luarea deciziilor prioritar interesele PNL”, a spus Ludovic Orban, potrivit agerpres.ro.

„Cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie un bun candidat la alegerile prezidenţiale, chiar dacă nu va candida el, dar trebuie să fie un bun candidat la alegerile prezidenţiale. Şi aici vă spun că, dacă nu m-aş fi măsurat şi dacă nu aş fi făcut analize, nu aş fi candidat la preşedinţia PNL pentru că şi ăsta este un factor esenţial cu privire la anul 2024. Pentru că realitatea este că, dacă vrem să rămânem partid de primă linie, trebuie să ne fixăm ca obiectiv câştigrea alegerilor prezidenţiale. Cine dă preşedintele, practic, partidul care dă preşedintele rămâne un partid care este în jocurile puterii şi care este în prima linie şi care poate să câştige toate alegerile”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la prezentarea moţiunii “PNL – Forţa Dreptei” în Comitetul Director al PNL Arad.

 

„Pe mine nu mă sprijină nimeni din exteriorul PNL. Şi nici nu am cerut sprijinul nimănui, pentru că eu am convingere că preşedintele PNL nu trebuie să ceară sprijinul decât colegilor săi, membrilor PNL, primari, viceprimari, consilieri judeţeni, preşedinţi de organizaţii locale, căuzaşilor PNL care duc greul bătăliei la firul ierbii pentru PNL. Preşedintele n-are voie să aibă o datorie faţă de nimeni din exteriorul PNL, preşedintele trebuie să fie dator, atunci când este ales preşedinte, doar membrilor PNL şi trebuie să acţioneze numai în conformitate cu voinţa democratică exprimată de membrii PNL”, a mai punctat Orban.

Președintele PNL a evocat din nou momentul alegerilor din 2014, spunând că „un om politic trăieşte din încrederea pe care o au în el susţinătorii lui. Cea mai sigură cale spre sinucidere politică este să pierzi încrederea susţinătorilor tăi. Mai bine pierd decât să mă sinucid politic”.

„Am făcut campanie, aveam sprijinul a 37 de filiale şi ne-am trezit în seara dinaintea Delegaţiei permanente, după ce şi-a dat demisia Klaus Iohannis, că Klaus Iohannis o susţine pe Alina Gorghiu. Şi, evident, mi-a cerut şi mie să mă retrag. Acuma nu mi-a mai cerut să mă retrag. Atunci i-am dat următorul răspuns: un om politic trăieşte din încrederea pe care o au în el susţinătorii lui. Cea mai sigură cale spre sinucidere politică este să pierzi încrederea susţinătorilor tăi. Eu, dacă nu îmi duc până la capăt demersul de candidatură, eu îmi voi pierde încrederea susţinătorilor mei care o să spună că i-am trădat că nu m-am bătut până la capăt. Mai bine pierd decât să mă sinucid politic “, a mai declarat Ludovic Orban.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: Dezvăluiri halucinate despre FANTASTICII de la Gorj, oamenii de bază ai lui SUPERMAN Cîțu
Articolul următorCîțu despre Orban: ”Pare cel mai mare susținător al moțiunii USR-AUR”