Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a postat pe pagina personală de facebook o reacție la comunicatul guvernatorului BNR, despre asigurarea lichidităţii necesare finanţării cheltuielilor statului şi a economiei.

“Două mesaje importante astăzi în Romania în legătură cu sănătatea economiei .

1. BNR are ca obiectiv în perioada următoare asigurarea lichidităţîi necesare finanţării cheltuielilor statului şi economiei reale în condiţîi de stabilitate relativă a cursului de schimb a leului şi de reducere graduală şi sustenabilă a ratelor de dobândă.

Este pentru prima oară, cred, în istoria noastră economică când politica monetară și politica fiscală (mix-ul de politici economice) lucrează împreună.

Un mesaj extrem de important din partea BNR care împreună cu masurile de politica fiscală vor reduce SEMNIFICATIV impactul negativ al pandemiei în trimestrul ÎI.

2. Economiștii/analiștii recunosc că au fost surprinși de creșterea economica din primul trimestru și văd șanse mari pentru o revenire în V a economiei.

V-am spus că datele din economia reala vor duce la revizuirea estimărilor. Opiniile ecconomistilor, agențiilor de rating dar și ale piețelor financiare sunt importante.

Greul nu a trecut. Suntem în mijloul trimestrului II și trebuie să analizăm foarte atent fiecare informație. Evoluția cheltuielilor din buget depinde 100% de ce se întâmplă cu economia.

Vă asigurăm că vom lua, cu responsabilititate și prudență, ce cele mai bune masuri pentru a creste bunăstare romanilor pe termen mediu și lung.

#RomaniiTrebuieSaStie”, scrie Florin Cîţu pe Facebook.

Articolul precedentCezar Preda, PNL, despre înghesuiala din vămi: Eu n-am văzut o demitere, n-am văzut nimic!
Articolul următorLiderul deputaților liberali: Ciuma roşie trebuie extirpată până la capăt!