Premierul a vorbit în această seară despre situația muncitorilor români din Germania. Declarația a fost consemnată în emisiunea “Legile Puterii” de la realitatea PLUS.

Ludovic Orban: „Cadrul este reglementat pentru românii care pleacă prin agențiile de plasare a forței de muncă de afară. Foarte mulți români nu au plecat prin agenții, ci prin relații dezvoltate în timp cu diferite ferme și angajatori. Ei au mai lucrat în locurile respective. Era o ofertă atractivă oferită de statul german. A existat în prima zi la Cluj acea situație. A doua zi s-au respectat regulile, presa nu a mai arătat. Toate transporturile au fost reglemntate și am asigurat cele mai bune condiții. La Inspecția de Muncă s-a stabilit un Tel Verde. Pot afla condițiile din locurile unde pleacă. Suntem mebrii ai Uniunii Europene și respectăm reglemnentările de libertate de mișcare în UE. Cum am putea să le interizce cetățenilor români dreptul la muncă? Nu înțeleg campania PSD-ului. Din cauza lor au plecat milioane de români. 

Nu mă tem de moțiunea de cenzură. Ne-am făcut datoria, am căutat soluții la problemele apărute. Specialiștii din străinătate apreciază măsurile luate de noi acum, în pandemie. Noi am adoptat OUG pentru amânarea plății ratelor. PSD-ul a adăugat faptul că de această măsură să beneficieze și rău-platnicii. PSD merge pe o legiferare paralelă peste ce face guvernul. PSD încearcă să mistifice realitatea. Parlamentul vrea să stabilească prin lege data alegerilor. Până acum ea se stabilea de către Guvern. Am atacat la CCR această măsură. Parlamentul nu se poate substitui Guvernului. Există separarea puterilor în stat.”

Articolul precedentOrban îl critică pe Ciolacu pentru că n-a purtat mască: Arată o mentalitate pe care o credeam depășită, că dulăii sunt deasupra legii
Articolul următor“Trebuie să comemorăm trecutul nostru!”