Suntem în una dintre cele mai faste perioade ale României din perspectiva securității și a bunăstării economice, iar acest lucru se datorează accederii noastre în Uniunea Europeană, crede senatorul PNL Liviu Brătescu.

„De la aderarea în Uniunea Europeană, deci din 2007 și până în prezent, România a atras aproape 91 de miliarde de euro fonduri europene și a contribuit la bugetul comunitar cu puțin peste 29 de miliarde de euro. Vorbim aici despre un beneficiu net de 60 de miliarde de euro, o sumă care – este adevărat – ar fi putut să fie mult mai mare dacă în toată această perioadă am fi fost cu toții mai harnici și mai buni la realizarea proiectelor, la negocierea sumelor alocate de Comisia Europeană”, a declarant senatorul Liviu Brătescu.

Suma de 60 de miliarde de euro nu este singurul beneficiu pe care îl putem trece la capitolul câștiguri. Pe lângă bani, accederea în Uniunea Europeană a conferit României statutul de țară democratică dintr-o familie a civilizației occidentale, cu stat de drept și economie de piață.

 

„Am dobândit libertăți la care nici nu visam cu două generații mai înainte, dacă e să ne gândim doar la libera circulație în interiorul țărilor membre, deschiderea spațiului academic pentru copiii noștri și multe, multe altele. Așadar, pachetul de beneficii pentru România ca țară membră a Uniunii Europene este unul consistent”, a adăugat Liviu Brătescu.

Cu toții ne bucurăm de drepturile și beneficiile democrației și cu siguranță nu am fi fost în această poziție dacă nu făceam parte din Uniunea Europeană.

„Suntem în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare și trebuie să subliniem cât de des putem și să ne folosim toată inspirația pentru a promova aceste lucruri. În ultimii patru ani au fost prea multe voci care au minimalizat beneficiile și valorile europene în România, mizând mai curând pe iluzii ale suveranismului decât pe drepturi concrete ale românilor”, a conchis Liviu Brătescu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPolitician liberal, la un pas de moarte! A scăpat ca prin minune, după ce un bolovan de pe munte i-a făcut mașina zob FOTO
Articolul următorSebastian Burduja: Administraţiile Firea şi Nicuşor Dar n-au făcut nimic pentru a combate fenomenul traficului şi consumului de droguri în Bucureşti