Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a anunțat o modificare legislativă importantă, dar și măsuri pentru revitalizarea rapidă a unui loc emblematic pentru ceea ce înseamnă infrastructura sportivă a Bucureștiului.

”Suporterii sunt inima sportului, iar prezența lor pe stadioane este vitală. Îmi doresc ca evenimentele sportive să fie sigure pentru noi toți.

Am inițiat modificarea Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței la competiții sportive, astfel încât sancțiunile contravenționale să fie suspensive de executare odată cu formularea plângerii. Practic aplicăm același regim general al contravențiilor care se aplică și conducătorilor de autovehicule și tuturor celorlalți cetățeni.

Actele de violență trebuie aspru pedepsite și există cadrul legal și mijloacele tehnice pentru a face asta. Cei vinovați de acte de violență trebuie identificați și sancționați exemplar. Ce nu putem să facem este să pedepsim colectiv suporterii pentru greșelile unora dintre ei.

Actuala formă a legii a generat situații în care oamenii erau amendați colectiv, nu se individualiza fapta la persoana autorului, iar statul român a pierdut multe procese pentru lipsa de proporționalitate a măsurii.”, a declarat liberalul Sebastian Burduja.

Revitalizarea Arenelor BNR:

”Un loc care a creat multora amintiri legate de sportul alb a ajuns astăzi într-o stare deplorabilă. Arenele BNR au devenit o parcare pentru angajații BNR – inacceptabil! Nimeni nu a dorit să își asume reabilitarea acestui spațiu. Arenele BNR trebuie să fie în centrul strategiei de îmbunătățire a infrastructurii sportive a Capitalei.

Primarii din ultimii ani nu au făcut nimic pentru infrastructura sportivă a Capitalei. Atât Gabriela Firea, cât și Nicușor Dan au promis și nu au livrat, iar infrastructura sportivă din București nu mai poate fi lăsată pe mâinile lor.

Soluțiile mele pentru Arenele BNR sunt clare: Primăria Capitalei să preia administrarea Arenelor BNR. Reabilitarea și modernizarea complexului pentru competiții naționale și internaționale. Asigurarea condițiilor necesare pentru sportivii de performanță. Parteneriate public-private pentru dezvoltarea infrastructurii sportive. Accesarea fondurilor europene și naționale pentru susținerea proiectului. Transformarea Arenelor BNR într-un spațiu multifuncțional pentru evenimente sportive, culturale și comunitare.”, a mai adăugat Sebastian Burduja.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCât de folositor este Sistemul Garanție-Returnare. Ministrul Mediului, anunț important
Articolul următorPreşedintele PNL Nicolae Ciucă: vizită de lucru la trei fabrici din Drobeta-Turnu Severin