Fostul premier a scris pe pagina sa de Facebook că Marcel Ciolacu se laudă cu proiectele începute de guvernările liberale din 2020-2021.

„Cu plăcere, Ciolacule! Singurele investiții cu care te lauzi sunt cele inițiate de guvernările de dreapta din 2020/2021. Mai mult, am asigurat și finanțarea prin PNRR, fonduri UE și Anghel Saligny”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa socializare.

Premierul a participat, miercuri, la două evenimente la Cluj. Primul a fost inaugurarea extinderii Terminalului Plecări al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj și cel de-al dolilea, alături de Emil Boc, la începerea lucrărilor la metrou.

„Clujul și-a luat cea mai mare porție de dezvoltare în acest moment, odată cu Spitalul regional, cu Aeroportul și acum cu primul metrou din afara Bucureștiului. În București nu s-a întâmplat acest lucru, acum încercăm cu domnul ministru, cu primarii de sector să regândim extinderea metroului, pentru că, indiferent de câte pasarele faci, indirefent cât de mult modificăm sensurile de circulație, fără metrou nu rezolvi problema de trafic într-o capitală sau într-un oraș atât de dezvoltat cum este Clujul”, a spus premierul.

„Am înțeles de la domnul Boc că partea grea a făcut-o domnul Ciucă, a semnat contractul, mie și domnului Boloș, ministrul de Finanțe, ne-a rămas partea ușoară, ne trebuie o cofinanțare de 10 miliarde din bugetul de stat, respectiv 2 miliarde ca să finalizăm acest metrou, dar sunt convins că și pentru acest lucru o să găsim soluții. Anticipăm că până în 2026 se vor cheltui cei 1,6 miliarde, iar ca să asiguri finanțarea și continuitatea lucrării demersurile pentru finanțarea de aproape 2 miliarde de euro trebuie pornite de acum”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedent11 țări din UE cer grăbirea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei
Articolul următorNicolae Ciucă: „Al doilea metrou în afara Bucureștiului reprezintă o nouă etapa, o nouă abordare pentru administrațiile locale și Guvernul României”