Senatorul liberal Liviu Brătescu atrage atenția asupra faptului că strategia politică prin care partidele extremiste să fie înconjurate de un cordon sanitar trebuie să continue. Brătescu a spus că rezultatele scrutinelor de duminică, 9 iunie, arată că obiectivul „comasării” a fost corect.

„Remarc cu multă satisfacție că scopul declarat al „comasării” a fost atins. Vă reaminstesc, în momentele în care apăruse această idee, partidele extremiste aveau în sondaje între 30 și 35 de procente. „Comasarea” alegerilor europarlamentare cu cele locale a fost o modalitate de a feri România de un coșmar extremist. Astăzi cifrele ne dau dreptate și pot să spun că acest efort a meritat, România are de câștigat”, a subliniat Liviu Brătescu.

Referitor la rezultatele votului pentru europarlamentare, Liviu Brătescu consideră că ascensiunea partidelor extremiste în Europa este și o consecință a greșelilor pe care partidele tradiționale le-au făcut de-a lungul timpului.

„Oamenii au nevoie de câteva semnale reale din care să reiasă faptul că se pot baza pe partidele mari. Pentru asta e nevoie de schimbări mici cu efecte mari. Mă refer, de exemplu, la faptul că partidele mari nu au mai respectat, printre altele, criteriile în promovarea pe funcții – aici e nevoie de o corecție pentru că oamenii văd asta și în felul acesta  se adună diferite frustrări. Dacă e să mai dau un exemplu aș putea spune că partidele mari au nevoie de voci puternice care să vorbească credibil despre vahlori, despre idealuri, iar acestea să fie respectate”, a explicat Liviu Brătescu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentNicolae Ciucă: Coaliţia va stabili miercuri când vor avea loc alegerile prezidenţiale
Articolul următor”Suntem mândri de voi şi mândri să fim români!” – Nicolae Ciucă i-a felicitat pe Tricolori după victoria cu Ucraina