Europarlamentarul Virgil Popescu a discutat, în cadrul ședinței Comisiei pentru industrie, cercetare și energie, despre buget și măsurile din domeniul energiei, tranziție și planuri de viitor cu Ditte Juul Jorgensen, Director general pentru energie, din cadrul Comisiei Europene.

Liberalul a depus un amendament, care a fost adoptat, pentru alocarea sumei de 2 milioane de euro pentru proiectul pilot – Un cadru politic cuprinzător pentru datele geospațiale de bază în UE, pentru a reuși să avem la nivel european o gestionare unitară a datelor geospațiale, pentru o utilizare eficace a informațiilor din sectorul public în beneficiul Uniunii și al cetățenilor săi.

„Tranziția digitală a Europei depinde de date și trebuie să fie susținută de date geospațiale de bază de încredere. Astfel încât toate statele membre să beneficieze în aceeași măsură de capabilitățile geospațiale ale UE. În cadrul dezbaterii cu Ditte Juul Jorgensen am luat cuvântul pentru a aduce în atenție faptul că UE trebuie să acorde mai multă susținere pentru dezvoltarea programului civil nuclear, pentru că, așa cum am tot spus, decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face.”, a spus Virgil Popescu.

Europarlamentarul a atras atenția că este timpul să ne gândim la soluții viabile pentru a construi panouri solare în statele UE sau state aliate, ca să nu devenim dependenți de China.

„Ca membru al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță, ENVI, am susținut alături de alți colegi, un amendament prin care să alocăm din buget sume mai mari pentru cercetarea din domeniul sănătății, pentru a spori reziliența în acest domeniu vital pentru cetățenii Uniunii Europene.”, a transmis Virgil Popescu, europarlamentar PNL.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPREŞEDINTELE PNL, NICOLAE CIUCĂ: NIMENI NU POATE SĂ APRECIEZE ŞI SĂ ÎŞI DOREASCĂ PACEA MAI MULT DECÂT UN MILITAR
Articolul următorNICOLAE CIUCĂ LA DESCHIDEREA ANULUI ȘCOLAR: ŞCOALA NU TREBUIE SĂ OBLIGE ELEVII SĂ MEMOREZE INFORMAŢII, CI SĂ LE OFERE OPŢIUNI, SĂ LE DEZVOLTE APTITUDINILE