Deputatul PNL Adrian Cozma îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu că ar fi știut cu o zi înainte că în zona Galați exista riscul să aibă loc calamităţi la Galaţi, în urma inundațiilor, informează Agerpres.

„Ce pot să vă spun este faptul că, înainte cu 24 de ore de producerea acestor calamităţi în judeţul Galaţi, premierul a fost informat de posibilitatea de a avea loc calamităţi, de riscul de a se produce calamităţi.

Nu ştiu de ce a minţit atunci când a spus că nu a fost informat. Instituţiile statului care au atribuţii în domeniul siguranţei naţionale l-au informat că în acea zonă există riscul producerii unor calamităţi. (…) Ştim cu toţii care sunt instituţiile care informează, pentru că premierul nu credeţi că îşi ia informaţiile sau este informat de ANM (…)”, susține Adrian Cozma.
Tensiuni în Coaliție. Liderii PSD și PNL, față în față după mai bine de o lună de atacuri: subiecte importante, pe masa discuțiilor

 
 

Vicepreşedintele liberal mai spune că, în afara celor de la ANM, care anunță prognoza meteo, sunt instituții ale statului care informează șeful Guvernului atunci când există astfel de riscuri de producere a unor calamități. „Există un departament care vizează siguranţa noastră, a tuturor, care îl informează pe premierul României atunci când există risc de producere. (…) Ştiu că a fost informat, nu înţeleg de ce nu a luat nicio măsură şi a insinuat oarecum că Ministerul Mediului nu l-a informat, insinuând că ministrul PNL trebuia să îl informeze”, a continuat Adrian Cozma. 

Liberalul mai spune că acest subiect pare a se fi transformat într-o temă politică și amintește de faptul că, la inundațiile din 2013, cu Victor Ponta în barcă pneumatică, era și Marcel Ciolacu acolo pe teren, în calitate de consilier al premierului de atunci. 

 
 

Dezastru la Galați, Ponta se laudă cu digul de la Teleorman. 11 ani de la tragedia cu 9 morți

„Da. Este o temă de campanie acest fapt. E foarte bine că atunci când se întâmplă un necaz politicienii se implică. Şi eu la mine în judeţ, când au fost inundaţii, am fost acolo, deşi nu am competenţe în această zonă, dar cred că am putut contribui. E bine că merg toţi politicienii, eu ce nu înţeleg este – în 2013, ştiţi celebra barcă pneumatică în care se plimba domnul Ponta cu doamna Doina de la Ministerul Mediului. Era şi domnul Ciolacu consilier al domnului Ponta, dar dânsul era mai în spate, cu un colac. De atunci ştia de aceste probleme în judeţul Galaţi. Mai apoi, după câţiva ani, a fost viceprim-ministru în guvernul domnului Tudose”, a susţinut Cozma.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentTĂNASE STAMULE (PNL): GEOANĂ NE SPUNE TRANSPARENT CĂ VREA SĂ NE CREASCĂ TAXELE!
Articolul următorMARCEL BOLOȘ A PREZENTAT, LA CEREREA LUI NICOLAE CIUCĂ, PROIECTUL DE REINDUSTRIALIZARE A ROMÂNIEI