Președintele Klaus Iohannis vrea un loc de senator! Potrivit unor surse, liberalii se pregătesc să modifice legea electorală pentru ca șeful statului să poată candida independent pe listele PNL fără să renunțe la mandat. Deja, liberalii au lăsat listele de la București și Brașov deschise, iar surse din PSD spun că vor susține modificarea.

În momentul de față, legea nu permite unui candidat independent să candideze pe listele unui partd. Aceasta este, practic, partea care ar trebui modificată dacă președintele Klaus Iohannis ar fi să candideze ca independent din partea PNL. 

Administrația Prezidențială a transmis deja că președintele vrea să își încheie mandatul, respectiv să îl ducă la bun sfârșit, iar asta însemană că nu ar putea candida decât din postura de independent, deci ar fi necesară modificarea. 

Culisele Statului Paralel. Anca Alexandrescu aruncă BOMBA: Klaus Iohannis ar putea candida pe lista PNL la alegerile parlamentare!

 
 

Sursele Realitatea PLUS spun că este vorba despre o modificare care se va face direct pe Legea electorală. Ar fi vorba despre un singur amendament care să vină în completarea legii deja existente, care ar urma să fie depus zilele acestea de liberali. 

La ultima ședință de BPN, aceștia au lăsat locuri libere pe mai multe liste, care au rămas deschise, printre care lista din Capitală. Iohannis ar putea, deci, apărea ca un candidat pentru postul de senator inclusiv pe lista din Capitală. 

 
 

Proiectul va fi depus cel mai probabil la Senat. El trebuie să fie promulgat și să intre în vigoare până la data la care trebuie depuse listele. 

Articolul precedentPROGRAMUL PROPUS DE NICOLAE CIUCĂ ÎN COALIȚIE, PENTRU REÎNNOIREA INDUSTRIEI, EFECTE ÎN DIASPORA 
Articolul următorVICEPREȘEDINTE PNL, DESPRE POSIBILITATEA CA ILIE BOLOJAN SA AJUNGA PRIM-MINISTRU: NU PUTEM ABANDONA VARIANTA