Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a abordat luni subiectul majorării pensiilor de la 1 ianuarie 2025, în cadrul unei conferințe de presă susținute la finalul ședinței de Guvern. Oficialul a subliniat faptul că, în conformitate cu legislația actuală, pensiile sunt indexate cu rata inflației, aceasta fiind baza în funcție de care va fi elaborat bugetul pentru anul viitor.

Întrebat dacă vor exista fonduri suficiente pentru plata pensiilor indexate cu inflația în ianuarie 2025, ministrul Boloș a dat asigurări că drepturile dobândite de pensionari vor fi onorate la timp. “Eu cred că lună de lună, inclusiv în octombrie, noiembrie, decembrie, fondurile necesare pentru recalcularea pensiilor, după cum ştiţi, au fost asigurate şi nu s-a pus problema sub nicio formă ca aceste drepturi pe care le-au dobândit pensionarii să nu fie achitate la timp”, a declarat ministrul Finanțelor.

Deși subiectul indexării pensiilor de la 1 ianuarie 2025 este de interes major pentru milioane de români, ministrul Boloș a evitat să ofere detalii concrete, precizând că lucrările la bugetul pe 2025 nu au început încă. “Haideţi să discutăm la momentul respectiv, când vom lucra pentru bugetul anului 2025. Pentru astfel de măsuri, legea în vigoare spune foarte clar că pensiile se indexează cu rata inflaţiei şi deocamdată această lege este cea în baza căreia se va elabora bugetul pe 2025”, a adăugat oficialul.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentNICOLAE CIUCĂ, ÎN ELVEȚIA, LA ACEIAȘI MASĂ CU OFICIALI ȘI EXPERȚI ÎN SECURITATEA MONDIALĂ