Raluca Turcan susține că Partidul Național Liberal a demonstrat că poate realiza atât creșteri sustenabile de pensii, cât și reforma sistemului de pensii bazată pe contributivitate. Reforma nu se opune creșterii pensiilor, ci aduce echitate și creșteri reale pentru majoritatea pensionarilor din România, adaugă ministrul liberal al Culturii.

„De astăzi, 1 octombrie, intră în vigoare inițiativa PNL de eliminare a impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei, incluzând și pensionarii din armată și sistemul de ordine publică. Aceasta este o măsură echitabilă, care va aduce beneficii pentru peste 3 milioane de pensionari.

PNL a început reforma sistemului de pensii în 2021 când, ca Ministru al Muncii, am decis un lucru extrem de important: digitizarea dosarelor de pensii pentru a face posibilă recalcularea și a asigura creșteri sustenabile. Am demonstrat că majorările de pensii nu sunt promisiuni în vânt, ci realizări în toată regula, posibile fără a introduce taxe suplimentare sau a împovăra economia”, a scris Turcan pe Facebook.

Aceasta precizează că de la preluarea guvernării, PNL a majorat punctul de pensie cu 767 de lei, o creștere de peste 60%.

„Am reușit aceste creșteri în ciuda crizelor globale prin care am trecut, fără să afectăm mediul de afaceri. PNL susține o economie bazată pe investiții care aduce prosperitate atât pentru angajați, cât și pentru pensionari.

Aceasta este diferența esențială față de PSD: noi investim în viitor și în sustenabilitatea sistemului de pensii. Votul pensionarilor pentru PNL este un vot pentru pensii sigure, substanțiale și pentru o viață demnă după pensionare”, subliniază Raluca Turcan.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentTU DECIZI. DATE BOMBĂ DE PE FRONTUL ALEGERILOR, ÎN SONDAJUL AVANGARDE – INSOMAR. CUM S-A SCHIMBAT PROFILUL ALEGĂTORULUI, CINE PREIA PUTEREA?
Articolul următorTU DECIZI! VIORICA DĂNCILĂ ÎL PUNE LA COLȚ PE CIOLACU: NICIO DECIZIE ÎN GUVERNUL ROMÂNIEI NU SE IA FĂRĂ CUVÂNTUL FINAL AL PREMIERULUI. CUM SĂ IA MEDITAȚII LA ECONOMIE?