Îngrijorați de perspectivele pro europene și mai ales de solicitările presedintelui Maia Sandu privind chestiunea Transnistreană, polii de influența ruși din Republica Moldova au hotărât sa pună in pagina un prim capitol dintr-o lovitura de stat.
Astfel, Majoritatea parlamentara de la Chisinau, controlata de PSRM-ul lui Igor Dodon, a votat pentru trecerea serviciului de informatii al Moldovei, SIS, din subordinea presedintelui tarii, in subordinea Parlamentului.
Vom aborda un alt capitol extrem de interesant. Polonia pare dispusă sa renunțe la dreptul sau de veto în controversa condiționării fondurilor UE de statul de drept. Vicepremierul Jaroslaw Gowin a anunțat ca blocarea fondurilor europene ar face rău din punct de vedere financiar atât Poloniei, cât și altor țări ale comunității, lăsând Ungaria lui Victor Orban in offsaid.
Întâmplator, sau poate nu, un scandal uriaș a fost declansat in jurul europarlamentarului , Jozsef Szajer, membru FIDESZ şi promotor înfocat al valorilor conservator-suveraniste și critic acerb al politicilor europene de reziliență și reconstrucție cu fonduri europene, care a fost surprins de poliția belgiana la o orgie gay, asezonată cu droguri de mare risc.
Ne mutam atenția peste Ocean, unde Donald Trump, in “Cel mai important discurs pe care l-am rostit vreodată”, cum a afirmat, a acuzat vehement fraudarea voturilor, precizând ca in asemenea situație nu va ceda puterea pana când lucrurile nu vor fi perfect lămurite. Vom încerca sa deslușim cheile celor mai importante infirmatii din agenda internațională alături de Prof. Dan Dungaciu, prof. Stefan Ciochinaru, gen. Alexandru Grumaz și de corespondentul nostru de la Munchen, Mihai Rusu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVicepremierul Raluca Turcan: „De 6 decembrie să nu uităm. În trei ani, înainte să dărâmăm ultimul guvern PSD, România a fost într-un regim de opresiune”
Articolul următorCulisele Statului Paralel – Povestea controversatei privatizări Petrom