După o zi de votare intensă și un proces de numărare a voturilor, au început să se contureze primele rezultate ale alegerilor locale din Județul Constanța. În centrul atenției se află bătălia pentru președinția Consiliului Județean și cursa pentru Primăria Constanța, două poziții de conducere ce au fost hotărâte de voința cetățenilor.

Florin Mitroi, candidatul PNL, a reușit să câștige alegerile pentru președinția Consiliului Județean Constanța, obținând 38,9% din voturi, conform rezultatelor parțiale. Acesta s-a distanțat clar de următorul candidat în fruntea clasamentului, Cătălin Grasa de la PSD, care a obținut 23,72% din voturi. Locul trei a fost ocupat surprinzător de Mohammad Murad de la AUR, cu 14,31% din voturi. Clasamentul a fost completat de Claudiu Palaz (11,4%), Cristian Stancovici de la SOS (4,56%) și Mihai Lupu, președintele în funcție, care a obținut 2,88% din voturi.

În ceea ce privește distribuția consilierilor județeni, PNL a obținut 36,55% din voturi, urmat de PSD cu 23,48%. AUR a ocupat locul trei în această competiție, cu 15,6% din voturi, în timp ce ADU a acumulat 13,4%, SOS 4,45%, iar PUSL 2,02%.

În paralel, în lupta pentru Primăria Constanța, Vergil Chițac, primarul în funcție și candidat PNL, a fost reconfirmat pentru un nou mandat, obținând 29,52% din voturi. Pe locul doi s-a clasat Stelian Ion de la USR, cu 20,88%, urmat de Horia Constantinescu, care a acumulat 20,55% din voturi. Ovidiu Cupșa a obținut 11,14% din voturi.

Participarea la vot în Județul Constanța a fost în general decentă, cu o prezență de 49,30%, în timp ce la nivelul municipiului Constanța s-au înregistrat 43,12% din totalul alegătorilor.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentScripcaru și Veștea câștigă alegerile la Brașov
Articolul următorEmil Boc a câștigat Primăria Cluj cu 46%