Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre faptul că iniţial a anunţat că nu susţine schimbarea preşedintelui PNL şi ulterior a semnat convocatorul pentru şedinţa BEx, că nu este un trădător şi nu se răzgândeşte dar constatând că este o majoritate covârşitoare, s-a supus majorităţii. Nica a mai spus că prevede că va fi un singur candidat la alegerile de duminică aceasta, premierul Nicolae Ciucă şi că ”este o unanimitate necaracteristică PNL de a merge în această direcţie”.

”Nu sunt un trădător şi nu mă răzgândesc dar constatând că este o majoritate covârşitoare, m-am supus majorătiţii şi domnul Cîţu s-a supus majorităţii, dându-şi demisia onorabil, pentru că nu avea susţinerea în filiale”, a spus liderul PNL Timiş, precizând că Nicolae Ciucă este ”potrivit şi vremurilor şi situaţiei în care se află România”.

Despre o singură candidatură la şefia PNL, a premierului Nicolae Ciucă, Alin Nica a confirmat că în această direcţie merg lucrurile.

”Nu trebuie să ne ascundem, am discutat şi cu colegii şi cred că este o unanimitate necaracteristică PNL de a merge în această direcţie, de obicei erau mai mulţi candidaţi. Teorectic, ar mai putea să se înscrie şi alţi candidaţi (..) dar eu prevăd că va fi un singur candidat la alegerile de duminică aceatsa. Totuşi, după un an zbuciumat în care PNŞ a suferut din cauza festivalului democraţiei, avem nevoie de puţină linişte pentru a ne pregăti de alegerile din 2024”, a mai spus el.

Alin Nica a recunoscut că a fost surprins de rapiditatea deciziei privind schimbarea de la şefia PNL, acest ”blitzkrieg intern”.

”Nu mă dezic de Florin Cîţu, pe care l-am susţinut la Congres, nu credeam că se va realiza aşa de rapid şi că dorinţa de schimbare este atât de mare. Discutând cu colegii, s-a ajuns cu colegii la această decizie de a depăşi acest moment cât mai elegent, fără scadal” a mai afirmat Nica.

Alina Nica a menţionat că lipsa de vechime a lui Nicolae Ciucă în PNL ”e un risc pe care PNL şi-l asumă conştient”, arătând că există o vulnerabilitate, ca şi în cazul lui Florin Cîţu, pentru că nu cunoaşte partidul, dar şi avantaje, şi anume o ”coerenţă mai mare între partid şi guvernare”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVolodimir Zelenski, discurs istoric in Parlamentul Romaniei: ”Viitorul nostru e împreună într-o familie europeană”
Articolul următorDeputatul Sebastian-Ioan Burduja este noul consilier onorific al premierului Ciucă