Alina Gorghiu propune, la revizuirea Constituției, să se stipuleze și faptul că, parlamentarul care migrează de la un partid la altul să îşi piardă mandatul în Legislativ sau să poată fi făcut referendum prin care populaţia să spună dacă vrea ca acel parlamentar să fie schimbat.

„Există la primari. După cum ştiţi, ei nu pot pleca în timpul mandatului, pentru că îşi pierd mandatul. Din păcate, la parlamentari ai Constituţia care te împiedică, numai că una dintre obsesiile mele este că, atunci când se va face revizuirea Constituţiei, la un moment chiar va fi necesară această revizuire a Constituţiei, să modificăm textul constituţional astfel încât să îşi piardă mandatul sau să se poată face, atunci când optează să plece dintr-un partid spre altul, acel referendum prin care tu poţi să îl schimbi pe parlamentarul respectiv”, a declarat Alina Gorghiu, întrebată, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PNL Dâmboviţa, dacă va exista vreodată o iniţiativă legislativă pentru ca parlamentarii să nu mai migreze de la un grup parlamentar la altul, transmite News.ro.

Senatoarea PNL a mai spus că este de peste 20 de ani în acest partid, iar dacă va pleca înseamnă că „m-am supărat rău pe el” şi va pleca direct la pensie, nu într-un alt partid. Gorghiu a adăugat că, în opinia ei, parlamentarii care migrează de la un partid la altul, pentru locuri eligibile sau alte beneficii, sunt „trădători şi oportunişti”.

„Vă spune un om care de 20 şi ceva de ani e în acelaşi partid şi, atunci când voi pleca din partid, înseamnă că m-am supărat rău pe el şi plec la pensie, nu mai plec în alt partid. Pentru mine, încrederea celui care m-a votat e mult prea importantă ca să mă apuc, de dragul unui mandat în plus, să mă duc la vreunul sau la alt partid de pe scena politică. E un oportunism care miroase urât şi eu nu îi încurajez. Nu sunt aşa de înţelegătoare cu cei care aleg să plece de la un partid la altul cu câteva luni înainte de alegeri pentru că găsesc cu uşurinţă locuri pe lista unui alt partid care poate sunt mai eligibile decât locurile pe care partidul lui i le dă. Eu îi consider trădători şi oportunişti”, a conchis Alina Gorghiu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAdrian Veștea: „Primarii care pleacă la PSD nu sunt o pierdere pentru PNL”
Articolul următorRareș Bogdan, nemulțumit de coaliția cu PSD: „Devine din ce în ce mai insuportabil. Trebuie să îi păzim”