Instanța din Malta a decis arestarea preventivă a fugarului Paul de România până pe data de 9 mai. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis pe pagina sa de Facebook că solicitarea acestuia, de a fi eliberat pe cauțiune, a fost respinsă, decizie care poate fi însă contestată.

„Instanța din Malta a decis azi arestarea preventivă a fugarului Paul de România până pe data de 9 mai.

Din informațiile pe care le avem, solicitarea acestuia, de a fi eliberat pe cauțiune, a fost respinsă, decizie care poate fi însă contestată.

După cum știți, acesta a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Ferma Băneasa.

Ministerul Justiției va continua demersurile și va depune eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, așa cum procedează cu orice fugar al statului român.

Vom informa cu privire la etapele procedurale ulterioare. Vom furniza toate documentele și informațiile necesare pentru ca instanța din Malta să accepte predarea fugarului”, a transmis Alina Gorghiu.

Prințul Paul se afla în vacanță în Malta, alături de soția lui, Lia, atunci când a fost capturat. Potrivit șefului Poliției Române, acesta nu a opus rezistență. Prințul Paul a fugit din țară în anul 2020, înainte să fie condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de la Ferma Băneasa. La începutul lunii aprilie, autoritățile din Franța au refuzat să-l predea Poliției Române din cauza unor probleme procedurale. 

Articolul precedentCandidatura lui Iulian Dumitrescu la șefia CJ Prahova a pus pe jar PSD. Social democrații au făcut contestație
Articolul următorTU DECIZI. Dosar de candidat: Vasile Dîncu, membrul din caracatița de la Cluj care se vrea europarlamentar