Autostrada Sibiu- Piteşti va avea un sector spre Râmnicu Vâlcea. “Este vital pentru dezvoltarea acestei zone.”

Declarațiile au fost făcute astăzi, în Pitești, de ministrul Transporturilor.

Guvernul României are în proiect un nou sector pentru Autostrada Sibiu – Piteşti, care va uni Râmnicu Vâlcea de Sibiu, prin Tigveni, a anunţat miercuri ministrul Transporturilor Lucian Bode.

În prezent, planul autostrăzii nu include Râmnicu-Vâlcea.

Ministrul a subliniat faptul că, până la sfârşitul lunii septembrie, va fi transmisă spre validare către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice elaborarea studiului de dezabilitate şi a proiectului tehnic pentru secţiunea 6.

Toată lumea vorbeşte despre 5 sectoare. Noi, Guvernul, vorbim despre 6 sectoare în ce priveşte Piteşti – Sibiu. Este vital pentru dezvoltarea acestei zone să unim Râmnicu Vâlcea de Autostrada Sibiu – Piteşti. Am decis să construim o legătură de 23 kilometri de la nodul de la Tigveni până la Râmnicu Vâlcea”-  Lucian Bode

Lotul 6, o ramură separată care ar porni din Râmnicu Vâlcea, astfel încât să conecteze oraşul la autostrada Sibiu- Pitești, prin Tigveni, aflat la 10 kilometri de Curtea de Argeş. 

Traseul Autostrăzii Sibiu – Piteşti este în prezent compus din sectoare care nu cuprind Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti şi alte staţiuni de pe Valea Oltului:

Lotul 1, Sibiu – Boiţa, 13,17 km
Lotul 2, Boiţa – Cornetu, 31,33 km
Lotul 3, Cornetu – Tigveni, 37,40 km
Lotul 4, Curtea de Argeş – Tigveni, 9,86 km
Lotul 5, Piteşti – Curtea de Argeş, 30,35 km

Ministrul, prezent astăzi, alături de premierul Ludovic Orban la semnarea contractului tronsonului 4 Drum Expres Pitești – Craiova.

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentBogdan Popa: Vâlcenii au ceva aparte! Peste tot eram văzuți ca cei care reușeam
Articolul următorEmil Boc, atac dur pe tema majorării pensiilor: PSD se ghidează după principiul „adultul nu crede în Moș Crăciun, el îl votează”