Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, arată faptul că viitorul Congres al PNL este unul extrem de important, pentru că se va decide calea partidului: spre nou sau spre vechi. Liberalul consideră că Ludovic Orban ar putea face un pas în spate, să lase oamenii noi, dar în cazul în care nu va face asta și va câștiga la Congres atunci riscă să conducă un ”partid bolnav”.

”A existat indiscutabil un pericol de conducere autocratică, care trebuie reglat prin noul congres. Membrii echipei, prim-vicepreședinte, eventual președinte executiv, secretar general trebuie să aibă un rol mai important, iar puterea nu trebuie concentrată într-o singură mână. O putere concentrată într-o singură mână riscă să ducă la derapaje.

Pentru asta luptăm. În următoarea conjunctură, indiferent dacă rămâne Ludovic Orban sau dacă vine altcineva, prim-vicepreședinții, președintele executiv, secretarul general să aibă mai multă putere. Practic să fie o conducere colegială, colectivă. O astfel de formulă ajută partidul. Repet, când puterea este concentrată într-o singură mână, riscul de derapaje este accentuat (…) Putem să afirmăm că puterea o are Ludovic Orban. Și parțial premierul, prin poziția de premier. Dar în cadrul PNL puterea aparține aproape în totalitate președintelui.”, a explicat Rareș Bogdan, într-un interviu pentru Libertatea.

Rareș Bogdan avertizează asupra pericolului de scindare a PNL, dacă Ludovic Orban va câștiga la Congres.

”Sigur că poate rămâne la conducerea partidului (Ludovic Orban n.r.), dar cu un partid bolnav. Care va avea frustrări majore din partea celor care vor fi îndepărtați sau vor fi izolați.”, a mai spus liberalul.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentGuvernul anulează Măsura 3 pentru IMM-uri și mută banii la Măsura 2
Articolul următor”Seniorul democraţiei noastre regăsite”. Mesajul lui Ludovic Orban în memoria lui Corneliu Coposu