”Analizăm posibilitatea să suplimentăm bugetul schemei cu aproximativ 2,5 miliarde lei, cât ne permite regulamentul Comisiei Europene, cu condiţia să asigurăm accesul la finanţare pentru firmele care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiţii, nu pentru capital de lucru”, a transmis ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, cu privire la programul IMM Plus.

Acesta consideră că acest program este un mod concret prin care Guvernul susține dezvoltarea IMM-urilor în contextul mai larg al susținerii investițiilor în economie, cu beneficii în creșterea competitivității și întărirea potențialului de creștere a IMM-urilor. 

Decizia a venit în urma unei discuţii a ministrului Boloș cu reprezentanţii fondurilor de garantare în cadrul căreia au analizat stadiul distribuţiei creditelor garantate până acum prin IMM Plus. Interesul IMM-urilor este unul foarte mare, având în vedere faptul că bugetul de 12,5 miliarde lei s-a utilizat aproape în totalitate. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCreșterea economică bazată pe investiții, nu pe consum, apanajul guvernării PNL, motivul încrederii crescute în economie
Articolul următorCât de folositor este Sistemul Garanție-Returnare. Ministrul Mediului, anunț important