Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, transmite, cu ocazia Zilei Independenţei SUA – 4 iulie, că instituţiile de aplicare a legii din România vor continua buna cooperare cu cele federale americane.

“Ca ministru al Afacerilor Interne am dezvoltat şi voi continua să dezvolt cooperarea între instituţiile de aplicare a legii din ţara noastră şi cele federale americane, cu scopul întăririi siguranţei publice, a combaterii criminalităţii transfrontaliere, a traficului de persoane şi de droguri în special, protecţiei şi recuperării victimelor traficului de persoane şi de droguri, protejării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, a spus Predoiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, joi, AGERPRES.

Ministrul român a transmis poporului american cele mai sincere urări de pace, prosperitate şi progres.

“Ziua Naţională a SUA este şi un bun prilej de a evoca şi reafirma Parteneriatul Strategic aprofundat dintre ţările noastre, care garantează securitatea colectivă şi sprijinul reciproc în cazul oricărei ameninţări şi care se impune dezvoltat în continuare, inclusiv în domeniul economic şi al investiţiilor”, a declarat Predoiu.

El a amintit de intensificarea eforturilor MAI de combatere a traficului de persoane în ultimul an, aspect menţionat pozitiv inclusiv în Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA.

“La fel de relevantă este colaborarea cu FBI, combaterea criminalităţii organizate transfrontaliere, a traficului de droguri şi persoane, precum şi a criminalităţii cibernetice. Este un parteneriat instituţional la care ţin foarte mult, inclusiv din perspectiva nivelului de pregătire excelent al specialiştilor din instituţia SUA, calitate a educaţiei pe care o doresc transferată şi instituţiilor naţionale de formare a angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne”, a mai spus ministrul de Interne.

Predoiu a anunţat intenţia unui parteneriat între Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” şi Academia FBI de la Quantico, proiect la care se lucrează concret, parteneriat a cărui materializare să fie, pe termen lung, transferul de expertiză şi know-how în pregătirea forţelor de aplicare a legii, care să conducă pe termen lung, inclusiv la o schimbare de mentalitate a celor ce se pregătesc să intre în MAI. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPNL s-a impus în fața PSD! Datele alegerilor prezidențiale și parlamentare au fost stabilite
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis: Prietenia româno-americană este mai puternică decât oricând