Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că partidul nu a stabilit deocamdată candidatul pentru Primăria Generală a Capitalei, spunând că ”a rămas suficient timp”. Ciucă precizează că PNL şi PSD derulează, în această perioadă, sondaje de opinie care să stabilească posibilii candidaţi care ”să se alinieze la aşteptările cetăţenilor”.

Întrebat, miercuri seară, dacă poate anunţa numele candidatului PNL pentru Primăria Bucureşti, Nicolae Ciucă a răspuns: ”Nu încă”. 
 
”Pentru această poziţie, în momentul de faţă, la nivelul PNL există în desfăşurare o serie de analize. Avem posibil candidat în persoana lui Sebastian Burduja, care este şi preşedintele interimar al filialei Bucureşti, dar considerăm că, în urma sondajelor şi cifrelor care au rezultat din opţiunile cetăţenilor, este nevoie să identificăm cea mai bună soluţie pentru Bucureşti”, a explicat liderul PNL, la un post TV, citat de news.ro.
 

El a spus că trebuie să existe ”o corelaţie între aşteptările cetăţenilor din Bucureşti şi viitorul primar al Capitalei”.
 
”Consider că a rămas timp ca în perioada imediat următoare, la nivelul partidelor politice… Acum căutăm soluţiile separat, fiecare dintre cele două partide îşi va efectua propriul sondaj. Este absolut important să venim cu acele persoane, personalităţi care, într-adevăr, pot să se alinieze la aşteptările cetăţenilor”, a adăugat Ciucă, precizând că este vorba despre ”două sondaje similare” realizate de două case de sondare diferite.
 
În ceea ce priveşte o eventuală căutare a soluţiilor privind candidaturile pentru această funcţie în afara partidelor, Ciucă a spus că ”nu neapărat” se întâmplă acest lucru.
 
”Este nevoie ca partidele politice să caute în afara partidelor, să deschidă uşile, pentru a primeni resursa umană a partidelor cu oameni care au realizat ceva în viaţa lor”, a argumentat liderul PNL.
 
El a precizat că deciziile privind candidaturile pentru Primăria Capitalei vor fi luate în forurile de conducere ale partidelor şi apoi în coaliţie.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCoaliția caută viitori aleși! Sondaje pe bandă rulantă pentru Capitală
Articolul următorCiucă, întrebat dacă PNL îl va susţine pe Ciolacu la prezidenţiale: Este prematur să discutăm. Sper să nu fie nevoie să ne salvăm unul pe celălalt