Liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, a declarat că nu exclude un blocaj guvernamental pe tema alegerilor președintelui României. Liberalii și-a dori ca acestea să aibă loc în decembrie, în timp ce PSD spune că septembrie este luna potrivită.

„Trebuie să negociem până avem un rezultat echilibrat”, a spus Ciucă despre data alegerilor prezidențiale, înaintea discuțiilor cu PSD. Social-democrații spun că prezidențialele trebuie organizate în septembrie, așa cum s-a decis în coaliție și așa cum liberalii au fost de acord. PNL, pe de altă parte, ar vrea acum mai degrabă ca alegerile prezidențiale să se desfășoare la termen, în noiembrie.

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data ALEGERILOR PREZIDENȚIALE: negocieri intense

Întrebat dacă exclude posibilitatea ca miniștrii avizatori să nu semneze HG privind stabilirea datei alegerilor, Ciucă a răspuns:

 
 

„Miniștrii sunt numiți pe baza unei decizii politice, ca atare e normal ca modul de a reacționa la anumite impulsuri să fie pe bază de decizie politică”.

„Este o chestiune care depinde de ceea ce se întâmplă în aceste zile”, a completat liderul PNL.

 
 

Liberalii ar dori să ofere PSD funcția de premier și comisar european în schimbul susținerii candidatului PNL la prezidențiale.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri, că data alegerilor prezidenţiale va fi stabilită în funcţie de ceea ce vor românii. Liberalii vor ca alegerile să aibă loc în decembrie, în timp ce social-democraţii preferă ca scrutinul să aibă loc în septembrie.

Lovitură pe final de mandat pentru Klaus Iohannis. Decizie-bombă, anunțată în premieră la Culisele Statului Paralel

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat, miercuri, ce se întâmplă cu data alegerilor prezidenţiale.

„Cu alegerile se întâmplă ce trebuie”

 
 

”Ce trebuie”, a răspuns liderul PNL.

Acesta a completat: ”Vedem ce vor românii, aici nu este vorba de vrem noi, ci ceea ce vor cetăţenii şi este normal să ţinem cont de părerile oamenilor”.

Coaliţia de guvernare se reuneşte, miercuri, pentru a discuta despre data alegerilor prezidenţiale, pe fondul neînţelegerilor dintre PNL şi PSD privind calendarul acestui scrutin.

Liberalii vor ca alegerile să aibă loc în decembrie, în timp ce social-democraţii în septembrie.

Este posibil ca la şedinţa care va avea loc după 18.30, la Vila Lac, să se tranşeze acest subiect, pentru că Guvernul este presat de timp să dea actele normative pentru calendarul acestor alegeri.

Articolul precedentIonuț Stroe dă semnalul pentru liberali: „Perioada verii este ușor nepotrivită pentru o campanie electorală”
Articolul următorKlaus Iohannis pune piciorul în prag în UE: ”Nu e posibil ca un stat membru să fie ignorat sau marginalizat în aceste negocieri”