Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, la inaugurarea extinderii terminalului “Plecări” de la Aeroportul Avram Iancu, din Cluj, că un angajament pe care l-a expus de fiecare dată, încă din momentul în care au realizat această coaliţie şi au preluat guvernarea, este că obiectivul principal sunt investiţiile.

“Parte din tot ceea ce se întâmplă astăzi aici are o contribuție majoră a implicării domniilor voastre.

Sunt deosebit de bucuros și onorat să particip la acest eveniment pentru că venim cu o  infrastructură așteptată de mult de către clujeni, de către toți cei care trăiesc în această regiune de Nord-Vest.

 
 

Este absolut impresionant.

Este un model de obiectiv care s-a realizat prin colaborarea foarte bună între autoritățile locale, iar aici trebuie să punem în evidență colaborarea foarte bună între Consiliul județean și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și desigur echipele și toate instituțiile angrenate în pregătirea și implementarea acestui proiect, intre autoritățile locale și cele centrale.

 
 

Este o armonizare foarte bună între eficientizarea implementării fondurilor europene, a fondurilor de la bugetul de stat și, trebuie să subliniem acest aspect, al fondurilor proprii pentru că Aeroportul este regie autonomă.

Finanțarea acestui proiect a pus laolaltă toată priceperea noastră în interiorul acestei coaliții și mi-a plăcut foarte mult că domnul director a menționat atât demararea sau impulsionarea din partea Guvernului, continuarea de către domnul prim-ministru Marcel Ciolacu.

Implicarea celor doi domni miniștri Lucian Bode și Sorin Grindeanu este o dovadă că atunci când avem un scop politic să asigurăm stabilitatea în țară, să putem să dăm siguranța derulării și implementării proiectelor pentru cetățeni, nu contează politică, este important să facem ceea ce avem de făcut pentru oameni.

Totodată, este  un angajament al nostru pe care l-am expus de fiecare dată, încă din momentul în care am realizat această coaliție și am preluat guvernarea.

 
 

Obiectivul nostru principal sunt investițiile.

Investițiile sunt cele care ne dezvoltă.

Prin acest obiectiv putem să vedem mai mulți operatori aerieni putem să vedem mai mulți operatori care vin aici în scopuri de afaceri. Dar și în scop turistic – vom vedea și mai mulți turiști, vom vedea mai multe legături pe orizontală.

Spunea domnul director că sunt deja șapte magazine care sunt deschise, sunt și altele care așteaptă să se deschidă.

Iată cât de mult poate să folosească un astfel de obiectiv în dezvoltarea și pe orizontală a activităților economice.

În continuare, investițiile sunt cele care ne ajută să dezvoltăm și comunitățile să dezvoltăm regiunea, să dezvoltăm țara, toate acestea vin în folosul mediului de afaceri, vin în folosul îndeplinirii obiectivului de a consolida și dezvolta clasa de mijloc în mediul urban.

Totodată de aici să putem să ne orientăm atenția către clasa de mijloc în mediu rural, pentru că acesta este obiectivul nostru.

Trebuie să reducem aceste disparități între mediul rural și mediu urban, între județe, între regiuni.

Subliniez  încă o dată considerația și aprecierea pentru ceea ce au făcut Președintele Consiliului Județean, domnul Alin Tișe implicându-se în acest proiect.

Domnul primar Emil Boc își duce la îndeplinire obiectivului de a păstra Clujul în topul orașelor, în top 10 orașe din Europa din punct de vedere al calității vieții.

De asemenea, să păstreze Clujul în topul localităților, județelor, municipiilor din România care absorb fonduri europene și care știu cum să implementeze aceste fonduri, corelate cu banii de la bugetul de stat și banii din bugetul local.

Investim, dezvoltăm economia, avem bani mai mulți, putem să discutăm de buget consolidat la nivel local, folosit în dezvoltarea comunităților”, a spus Nicolae Ciucă. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentIohannis, de Ziua Mediului: Măsurile bune luate în România în ultimii ani trebuie extinse, iar implementarea lor, accelerată
Articolul următorSebastian Burduja: „Hai alături de noi miercuri, de la 20.30, în fața Ateneului, să facem Revoluția Turcoaz”