Noul Parlament s- a reunit asăzi în prima ședință.

Cele două Camere ale noului Parlament, ales pentru următorii patru ani în urma votului din 6 decembrie, s- a întrunit luni, în urma convocării prin decretul emis de președintele Klaus Iohannis.

Vâlcea este reprezentată în Noul Parlament de prima Senator femeie a județului, Claudia Banu, cunoscută și apreciată de vâlceni datorită spiritului său umanist și atenția acordată fiecărui detaliu, în cariera și acțiunile sale sociale.

Cu o carieră dedicată oamenilor Claudia Banu nu a ezitat să se implice și să susțină proiecte sociale, educative și culturale.

O zi consacrată unui nou început, o zi în care am rostit în fața dumneavoastră o promisiune, un jurământ solemn. Având convingerea că Parlamentul nu o să mai fie ce a fost în ultimii ani. Sunt 30 de ani pe care România i-a pierdut și care, pe unii dintre dumneavoastră, i-a făcut să nu mai iasă la vot. Vă înțeleg pe deplin, iar celor care au votat și mi-au acordat încrederea, vă mulțumesc! Pentru că nu ați renunțat!
Preiau astăzi primul meu mandat de Senator al României. Cu emoție și profund onorată. Cu respect și responsabilitate.
Vă asigur că voi fi un susținător al tuturor vâlcenilor. Și știu că, deși suntem diferiți, avem o lupta comună, în Vâlcea și în România, deopotrivă. A depășirii ultimilor ani de guvernare lipsită de coerentă și onestitate, a depășirii unui an greu pentru întreagă lume, a renașterii României.
Iar colegilor mei le doresc să acționeze cu bună credință în interesul României și democrației autentice.
Proiectele mele vor fi cele cu care consider că Vâlcea va reuși să se reconstruiască: 
– crearea unor module speciale pentru sistemul educațional, adaptat și personalizat în funcție de evoluția societății, ateliere și programe destinate părinților și copiilor din zone defavorizate 
– inițierea de programe culturale și sociale menite să crească interesul turiștilor și oamenilor de afaceri asupra Vâlcii, exploatarea monumentelor județului nepuse încă în valoare într-un mod folositor, firesc și creșterea vizibilității acestora pe plan internațional;
– protecția socială a categoriilor defavorizate, acordarea sprijinului financiar pentru familii monoparentale, (crearea serviciilor de asistență gratuită).-Claudia Banu 

După constituirea legală a celor două Camere ale Parlamentului, șeful statului organizează noi consultări cu partidele din Legislativ pentru desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Acesta are la dispoziție 10 zile pentru a cere votul de încredere pentru programul de guvernare și a Cabinetului său.

Ulterior, programul și lista noului Guvern sunt dezbătute în ședința comună a celor două Camere. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, potrivit art. 103 din Constituție.

Camera Deputaţilor şi Senatul sunt considerate legal constituite după validarea a două treimi din mandatele de deputaţi, respectiv trei pătrimi din numărul total de senatori şi după depunerea jurământului de către aceştia.

Noul Legislativ 2020-2024 are 465 de parlamentari

Camera Deputaților – 329 de deputați

 

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentKlaus Iohannis a convocat partidele politice la consultări, la Cotroceni
Articolul următorSURSE: Noul Guvern ar putea fi ÎNVESTIT pe 23 decembrie