Din președinte jucător, Klaus Iohannis a căzut în propria capcană și a ajuns președinte spectator. De pe banca de rezervă, se pare. Și încă unul ținut în șah chiar de Florin Cîțu. Șeful statului a ajuns la mâna premierului interimar. Zilele sale la Palatul Cotroceni depind acum de puterea lui Cîțu. Și, potrivit unor voci importante din sfera politicii, ar fi și numărate.

Într-o rezoluție internă, liberalii sunt consultați cu privire la mai multe aspecte care țin de guvernare. Printre acestea, liberalii sunt încurajați să-și exprime viziunea față de constituirea unei majorități parlamentare confortabile, în jurul unui premier PNL și rămânerea partidului la guvernare.

În cele ce urmează, redăm, integral, rezoluția amintită:

“Vă propun consultare internă pe această temă și să vă exprimați părerile:

1. Constituirea unei majorități parlamentare confortabile, în jurul unui premier PNL și rămânerea partidului la guvernare.

2. Un acord politic pe 7 ani, care să confere stabilitate și predictibilitate;

3. Un acord politic care să fie negociat politic la pachet, cu premier PNL și președinte al Senatului României din partea PNL;

4. Susținerea candidatului de premier desemnat de Președintele României;

5. Susținerea totală pentru Președintele României, Klaus Iohannis și efectuarea tuturor demersurilor împotriva unor eventuale proceduri de suspendare din funcție.”

AUR susține că a adunat, într-o singură zi, 200.000 de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis

Foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Articolul precedentIohannis: Între 1990 şi 2019, România şi-a redus intensitatea emisiilor de CO2 pe unitatea de PIB cu 77%, o rată mai mare decât dublul mediei globale. Suntem angajaţi să facem şi mai mult!
Articolul următorSEMNAL DE ALARMĂ pentru PNL: la un pas de un TSUNAMI politic, cu girul PSD. Refacerea alianței, formula câștigătoare