Din punct de vedere legal, nu există niciun impediment ca alegerile europene să fie comasate cu alegerile locale, afirmă eurodeputatul Daniel Buda (PNL), considerând că decizia este una “eminamente politică” şi că ea trebuie luată cât mai repede.

“Partidele politice (…) trebuie să ia această decizie undeva în două săptămâni, pentru că, dacă nu, atunci o să avem nişte dificultăţi majore, de a armoniza totuşi aspectele legislative, în sensul că sunt nişte etape cu care se anunţă alegerile, şi europarlamentare, şi cele locale, ş.a.m.d. De aceea este foarte important ca această decizie să fie luată de îndată, până la urmă să ştie şi partidele ce au de făcut”, a declarat luni seară europarlamentarul la o întâlnire cu jurnalişti români în Parlamentul European la Strasbourg.

Daniel Buda a subliniat că nu există riscul ca alegătorii să fie puşi în dificultate din cauza numărului mai mare de buletine de vot în urma comasării, oferind ca argument faptul că, în prezent, există şapte state din UE în care odată cu alegerile europarlamentare au loc şi alte tipuri de alegeri.

“Din punct de vedere al oportunităţii, sigur că totdeauna spunem noi că democraţia costă. Costă democraţia, dar dacă poţi să nu ai aceleaşi cheltuieli sau există cheltuieli pe care le poţi evita, de ce să nu faci această chestiune?”, a adăugat el.

În opinia sa, comasarea celor două tipuri de alegeri reprezintă “cea mai bună ocazie pentru clasa politică din România de a pune pe masa alegătorului din România care îi sunt viziunile şi opţiunile pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea şi modernizarea României”.

“Niciun alt tip de alegeri nu se completează atât de bine ca alegerile locale cu cele europarlamentare, legat de ceea ce înseamnă dezvoltare a comunităţilor la nivel naţional”, a mai declarat eurodeputatul PPE. 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPreședintele Klaus Iohannis vorbește în plenul Parlamentului European. Ce subiecte va aborda
Articolul următorIohannis abordează tema comasării alegerilor în Parlamentul European: Nu sunt împotrivă! Patru rânduri înseamnă foarte mult. Guvernul și coaliția vor decide – LIVE VIDEO