Aflată într-un impas electoral și cu un partid care nu trage în întregime pentru liderul său, Elena Lasconi caută cu disperare soluții politice prin care să-și întrețină imaginea de candidat cu șanse la prezidențiale.

Un semnal că lucrurile nu merg bine în USR este mesajul că, în cazul în care va ajunge președinte, îl va desemna în calitate de prim-ministru pe Ilie Bolojan, președintele liberal cl Consiliului Județean Bihor. Mesajul a generat iritare la nivelul USR, deoarece expune partidul și îl demobilizează înaintea alegerilor.  

O altă soluție susținută de Elena Lasconi este discuția cu PMP și REPER în vederea formării unei alianțe electorale pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Ideea a mai fost testată recent, în ultimele alegeri locale, și s-a dovedit un eșec.

De altfel, imediat după alegerile locale Elena Lasconi a criticat formarea Alianței Dreapta Unită de către conducerea de la acea dată a USR. Noul primar de Câmpulung a descris atunci Alianța Dreapta Unită ca fiind ”o greșeală, deoarece a fost făcută pe genunchi”. Acum pare că și-a reconsiderat poziția.

Totuși, noua alianță electorală nu a generat entuziasm la nivelul celor trei partide. Lideri importanți din USR și REPER înțeleg că principalul vector care poate aduce dreapta la putere este PNL. Această abordare pragmatică vine însă în contradicție cu interesul personal al Elenei Lasconi de a candida la funcția de președinte.

Ca atare, discuțiile dintre PNL, pe de o parte, și USR și REPER, pe de altă parte, se poartă discret, cu scopul de a determina o susținere a candidatului liberal la alegerile prezidențiale. De altfel, o parte din organizațiile REPER și-au declarat deja intenția de a se alătura PNL.

Articolul precedentNICOLAE CIUCĂ, DESEMNAT DE CONDUCEREA PNL SĂ CANDIDEZE LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Articolul următorRAREȘ BOGDAN: ÎNTÂLNIREA COALIȚIEI A FOST ÎN INTERESUL ROMÂNIEI