Deputatul PNL Antoneta Ioniţă a transmis, marţi, în plenul Camerei, reprezentanţilor PSD, iniţiatori ai moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii, că au transformat pandemia de COVID-19 în motiv de campanie electorală, susţinând că Nelu Tătaru merită să primească felicitări şi respect pentru modul în care a înţeles să conducă sistemul sanitar.

“M-am aşteptat ca în faţa pandemiei de coronavirus să înţelegeţi că este nevoie de solidaritate, să înţelegeţi că întreaga clasă politică ar trebui să fie unită în eforturile de combatere a propagării comunitare a bolii. Constat însă că PSD este interesat doar de câştiguri electorale şi de declaraţii populiste. Cum altfel se poate explica depunerea unei moţiuni simple lipsite de fundament împotriva unuia dintre cei mai buni miniştri ai Sănătăţii pe care i-a avut România? Este tristă încercarea de a arunca în ridicol eforturile unui om şi ale unei echipe care au demonstrat în toată această perioadă fermitate şi înţelepciune, care au luat decizii rapide şi corecte, care au permis ţinerea epidemiei în nişte limite rezonabile sub media europeană”, a afirmat Ioniţă, la dezbaterea moţiunii simple împotriva lui Nelu Tătaru, potrivit agerpres.ro.

Ea a spus că Nelu Tătaru merită să primească inclusiv de la cei din opoziţie felicitări şi respect pentru modul în care a înţeles să conducă sistemul sanitar, nicidecum o moţiune.

“Nu contează tot ce s-a obţinut bun, nu contează vieţile salvate şi nu contează nici cei care s-au sacrificat pentru a salva vieţile altor oameni, mă tem că, prin modul în care acţionaţi, v-aţi bucura de un eşec al nostru, ca ţară, de un număr mare de cazuri de infecţie cu noul coronavirus pentru a putea găsi vinovaţi în lupta politică. Nimic, niciun interes personal sau de grup, nu justifică această decizie cinică pe care aţi luat-o de a transforma pandemia într-un motiv de campanie electorală pe care vă căţăraţi fără niciun scrupul”, s-a adresat deputatul liberal reprezentanţilor social-democraţi.

Aceasta a criticat ”dezastruoasa guvernare” a PSD, făcând referire la criza de medicamente şi materiale sanitare din spitale.

“Vă invit să puneţi în balanţă şi să evaluaţi cinstit că am avut în aceste luni un ministru al Sănătăţii care în doar câteva zile a decis corect. Am ştiut cu toţii în fiecare judeţ care sunt spitalele care tratează pacienţii infectaţi cu COVID-19 şi care sunt spitalele suport, nu au fost ezitări şi decizii îndoielnice, au fost elaborate proceduri clare, fiecare şi-a ştiut rolul şi locul în lupta cu această boală. (…) Dumneavoastră nu vreţi să vedeţi nimic, nu vreţi să apreciaţi nimic pentru că nu aveţi în faţa ochilor decât apropiatele alegeri”, a mai spus Ioniţă.

Articolul precedentMinistrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Noi măsuri de relaxare vor fi discutate și anunțate în jurul datei de 1 iulie”
Articolul următorMinistrul Economiei anunță ieftinirea gazelor din iulie