Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a publicat marți o analiză în care apreciază că PSD este în disoluție.

„Bâlbâiala halucinată a PSD privind carantina ascunde o criză organizațională și ideologică gravă a partidului lui Iliescu si Dragnea – criză care va duce în fapt PSD la un scor sub 20% la parlamentare. Numai un partid muribund instituțional ar elabora, vota, sprijini masiv carantina la Camera Deputaților, pentru a descoperi ulterior, la Senat, că ea ascunde nu știu ce tiranie a măștilor și a spirtului. Parlamentarii PSD din Comisia Juridică a Camerei au fost vârf de lance în scrierea articolelor care acum îi îngrozesc pe juriștii PSD de la Senat. Ciolacu a patronat legea carantinării la Camera – și când a ajuns la Senat s-a speriat citind-o, pentru că ar transforma România în “lagăr”.

Acest comportament absurd nu este, totuși, în ciuda aparențelor consacrate, un semn de prostie sau de nebunie, ci reprezintă simptomul prăbușirii instituționale a PSD, care nu mai are conducere și nu are nici cea mai vagă idee ce valori ar trebui să promoveze. Ciolacu a fost pur și simplu strivit pe tema carantinei, vaccinurilor etc de grupul feudalilor conspiraționiști de la Senat: Șerban Nicolae, Corlățean, Cazanciuc (devenit ultraconservator pe fondul creșterii bărbii).

Adevărul este că acest grup al ciudățeilor e cel mai influent în PSD după ce a fost cocoloșit și dedulcit de Dragnea ani de zile la “UE ne vrea răul”, “Soros a încercat să mă ucidă”, “vor să distrugă roșiile românești”. Ei și Ciolacu se blochează reciproc, paralizând partidul în mesaje contradictorii – ba sunt socialiști moderni, ba naționaliști reacționari. Incapabil să ia decizii, partidul e în disoluție în teritoriu: la București, Cluj, Iași organizațiile dispar de la o zi la alta.

Din acest motiv, tot ce poate să faca Ciolacu e sa tragă de timp la nesfârșit: va amâna Congresul PSD cât îi stă în putință și va spera ca alegerile locale și parlamentare vor fi împinse în 2021, pe fondul epidemiei.

Totuși, asta e supraviețuire pură, nu strategie. În acest ritm, PSD va coborî în mod cert sub 20% la parlamentare. Un lucru de care România modernă și europeană are mare nevoie. Numai ca zbaterile ideologice și organizatorice din acest partid postcomunist în disoluție au efecte tragice asupra sănătății românilor în contextul crizei Covid – pentru că războiul dintre Ciolacu și conspiraționiștii din partid se duce pe seama eficienței statului român în lupta împotriva pandemiei”, a scris pe Facebook deputatul PNL Ovidiu Raețchi.

Articolul precedent”Ce am rupt acum un an fuzionăm în momentul acesta”. Nicușor Dan o desființează pe Firea
Articolul următorJaf ca în filme, în Capitală! Un bărbat a furat bijuterii de 60.000 de euro dintr-o casă. Unde l-au prins polițiștii