Deputatul PNL, Tudor Polak, a explicat faptul că liberalii au negociat, în cadrul coaliției de guvernare, soluții care să îi avantajeze pe români, iar creșterea pensiilor cu 12,5% este cea mai bună dovadă în acest sens.

”Cu 12,5% va creşte punctul de pensii de la 1 ianuarie 2023, în urma discuțiilor purtate în coaliția de guvernare. Asta înseamnă o valoare a punctului de pensii de 1.784 de lei pentru toți pensionarii din România.

Partidul Național Liberal, condus de Nicolae Ciucă, și-a dorit o creştere cât mai substanțială a punctului de pensie, până la 15%, şi a obținut, în urma negocierilor din coaliție, o soluție de compromis, care să îi avantajeze pe pensionarii români.

Cei cu venituri sub 3.000 de lei, vor beneficia, în anul care urmează, de o serie de măsuri de sprijin:

1.000 lei pentru cei cu venituri mai mici de 1.500 lei;

800 lei pentru cei cu venituri între 1.501 lei și 2.000 lei;

600 lei pentru cei cu venituri între 2.001 lei și 3.000 lei;

În continuare, pesionarii cu venituri lunare care nu depăşesc 1700 lei vor primi voucherele sociale pentru alimente, în valoare de 250 lei, distribuite o dată la 2 luni.

De asemenea, pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani şi venit sub 2000 de lei, se va distribui, în 2 tranşe, suma de 1.400 de lei, pentru a suplimenta costurile facturilor la energie.

Alocaţiile pentru copii vor fi actualizate cu rata inflației, în timp ce persoanele cu handicap vor primi o a 13-a indemnizație.

Indemnizațiile pentru veteranii şi văduvele de război vor fi actualizate cu rata inflației, pornind de la anul 2018, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 30 de procente.

Sunt măsuri utile, care vin în ajutorul pensionarilor, o promisiune asumată şi dusă la îndeplinire de liberali

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentȘedinţă comună a Guvernelor României şi Spaniei: cooperare sectorială în arii precum muncă şi protecţie socială, consultări politice
Articolul următorAderarea la Schengen și ridicarea MCV | Nicolae Ciucă: „Avem un optimism. România a făcut progrese”