Diana Morar, deputat PNL de Bistrița-Năsăud, îi critică pe social-democrații bistrițeni care au uitat “uimitor de repede” de banii cheltuiți cu nemiluita de către Ovidiu Crețu atunci când a fost primar al Bistriței, pentru pârtia de schi, însă critică, în schimb, un proiect promovat de actualul primar al municipiului, Ioan Turc, care ar trebui să fie realizat tot pe Dealul Cocoșului: sania de vară. Acest obiectiv, spune Diana Morar, este gândit “în scopul de a reduce impactul negativ produs de gaura neagră creată de PSD”.

 
 
“PSD a uitat uimitor de repede, cum falimentara-i administrație a chinuit orașul Bistrița timp de peste 12 ani. Lipsit total de credibilitate, partidul încearcă, fără succes, să implenteze o strategie de reinventare la nivel de municipiu Bistrița, infuzând ”fețe noi” teleportate direct prin intermediul panourilor-portal care impânzesc orașul, în speranța că bistrițenii vor uita dezastrul administrativ ce l-au lăsat în urmă.
Le dau o veste proastă celor de la PSD: bistrițenii nu au uitat cum a fost condus orașul de administrația Crețu!
În caz că cei din PSD au uitat însă, stimați psd-iști, permiteți un ‘kind reminder’:
PSD a realizat o pârtie de schi la cea mai joasă altitudine din țară, investiție care a costat peste 7 milioane de euro și a fost realizată cu bani din bancă, îndatorând municipiul Bistrița.
Pârtia de schi se deschidea abia când primarul PSD venea din concediul petrecut în Austria. Inaugurarea s-a realizat în anul 2018 în plin scandal, la câteva zile după ce mașina de serviciu a primarului PSD a fost fotografiată pe autostrăzile din Austria. Primarul a venit direct pe pârtie și a fost aplaudat de liderii PSD care acum nici nu îi mai pomenesc numele.
PSD a aprobat în consiliul local ca întreținerea telescaunului să fie realizată de colegul de schi al primarului, care după ce a venit din Austria a încasat peste 150.000 de euro pe un sezon. Din bani publici, evident.
Cum ulterior terenul a alunecat, PSD a aprobat să se cheltuie 1.8 milioane de lei din bugetul local pentru consolidare. Și nimeni nu a fost tras la răspundere.
Vă puteți imagina ce dezastru ar fi fost dacă se prăbușea centura pe care primarul PSD a dorit-o pe traseul Viișoara – Dealul Codrișor – Dealul Cocoș? Și acolo s-au cheltuit sute de mii de lei pentru un referendum. Credeți că bistrițenii au uitat?
PSD a fost de acord ca în fiecare weekend, nocturna de pe pârtie să se oprească la ora 16, iar tinerii să fie alungați acasă de Poliția Locală.Primarul PSD Ovidiu Crețu a dispus acest lucru. Personal. Și consilierii locali ai PSD nu au zis nimic.
PSD a aprobat proiectarea defectuoasă a investiției, tunurile de zăpadă nefiind folosite o lungă perioadă de timp, întrucât nu puteau fi alimentate, instalatia fiind prost gândită. După ce s-a reglat problema alimentării, au constatat că tunurile de zăpadă erau insuficiente, astfel că tot PSD a mai aprobat achiziția de altele noi. Evident că nu a fost tras nimeni la răspundere, întrucât firma ce s-a ocupat de elaborarea studiului si proiectului tehnic falimentase.
În final, pârtia nu a funcționat în total nici o lună de zile în toți acești ani, neacoperindu-și nici măcar cheltuielile de întreținere. În schimb toată această afacere proastă a fost decontată de cetățeanul de rând. Din banii de taxe și impozite s-a achitat împrumutul de 40 de MILIOANE de lei, la care se adaugă alte câteva milioane lei reprezentând celelalte cheltuieli menționate.
Și ca și cum nu ar fi fost îndeajuns, se mai adaugă zecile de știri prezentate la nivel național, cu o pârtie realizată sub nivel de altitudine, cu bani luați împrumut. Din cauza PSD, Bistrița a ajuns să fie denumită ”Caracalul Ardealului”.
Ignorând toate acestea însă, îi vedem acum în postura în care critică o investiție (sania de vară) gândită in scopul de a reduce impactul negativ produs de gaura neagră creată de PSD (pârtia de schi), prin utilizarea infrastructurii și utilităților ce o deserveau pe aceasta. Asta deoarece PSD a trebuit să construiască o pârtie de schi ca să constate ca iarna e ca vara pentru schiori, la Bistrița”, a scris Diana Morar, pa pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentRaluca Turcan: Voi depune o nouă iniţiativă legislativă pentru dezvoltarea unui program naţional de sprijin pentru copiii cu părinţi plecaţi în străinătate
Articolul următorKlaus Iohannis, în vizită oficială în Azerbaidjan. Agenda discuțiilor