Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud a respins o nouă cerere formulată de Partidul Naţional Liberal cu privire la renumărarea voturilor pentru alegerea primarului municipiului Bistriţa, funcţie pierdută de edilul liberal în funcţie la opt voturi distanţă de contracandidatul PSD, informează Agepres.

BEJ s-a întrunit, miercuri seara, pentru a lua în discuţie o hotărâre a Biroului Electoral Central, prin care a fost admisă o contestaţie a PNL, cu privire la desfiinţarea unei hotărâri luate de biroul judeţean la data de 14 iunie şi formularea unei noi cereri de renumărare a voturilor.

Admiterea contestaţiei depuse de PNL de către BEC a venit după ce, iniţial, biroul central a respins o astfel de iniţiativă, însă liberalii au invocat o decizie a Curţii Constituţionale, care arată că “hotărârile pronunţate de birourile electorale nu se bucură de autoritate de lucru judecat”, astfel că a fost acceptată ca admisibilă formularea unei noi cereri de renumărare a voturilor.

În decizia BEJ Bistriţa-Năsăud, publicată joi pe site-ul Instituţiei Prefectului, se arată că PNL a cerut renumărarea voturilor în 15 din cele 58 de secţii de votare care au funcţionat la nivelul municipiului Bistriţa şi efectuarea unor “corecţii corespunzătoare” în procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării în alte două secţii.

BEJ a arătat, însă, că toate cheile legale de control au fost închise la nivelul secţiilor de votare din municipiul Bistriţa, că niciun birou electoral de circumscripţie nu a dispus din oficiu renumărarea voturilor şi că lipsa semnăturilor unor membri ai biroului electoral nu are nicio influenţă asupra valabilităţii procesului verbal sau asupra alegerilor.

BEJ a reamintit, de asemenea, că BEC a respins cererea PNL Bistriţa-Năsăud de anulare a alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa din motive de fraudă electorală.

În aceste condiţii, BEJ Bistriţa-Năsăud a respins, cu majoritate, cererea PNL referitoare la renumărarea voturilor pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă, hotărârea fiind definitivă. 

Articolul precedentCSAT se reunește, joi, în ședință
Articolul următorEuroparlamentarul Daniel Buda: De mâine și până la 5 iunie 2025, ovăzul ucrainean importat în UE va fi supus contingentului tarifar din Zona de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare